Специфіка та перспективи навчання у Кракові та Познані

9332
Facebook Twitter
Специфіка та перспективи навчання у Кракові та Познані

Сьогодні, ми розглянемо пам'ятки Кракова та Познані, а також поговоримо про ті університети, яким варто віддати перевагу, якщо Ви зацікавлені в отриманні кваліфікації у будь-якому з цих куточків РП.

Найбільш «студентськими» є масштабні міста Польщі, такі як Краків, Варшава, Познань, Вроцлав або Лодзь. У них найбільше університетів, як державних, так і недержавних. Тут іноземні кандидати на навчання можуть знайти відмінні умови навчання та унікальну атмосферу. Цікаво, що кращі академічні центри, як правило, також найкрасивіші міста у Польщі, які також цінуються туристами. Сьогодні, ми розглянемо пам'ятки Кракова та Познані, а також поговоримо про ті університети, яким варто віддати перевагу, якщо Ви зацікавлені в отриманні кваліфікації у будь-якому з цих куточків РП.

Краків — найбільш студентське місто у Польщі

Краків є найвідомішим та найстарішим академічним центром у Польщі, який, крім цього, високо оцінений самими студентами. У 2016 році місто зайняло 13 місце у рейтингу кращих студентських міст світу, на думку студентів Erasmus. Фахівці UP-STUDY хотіли б додати, що вартість та якість культурного та нічного життя також були оцінені. Саме тут знаходиться Ягеллонський університет, найстаріший польський ВНЗ з більш ніж 650-річною історією, місце, де вчилися Віслава Шимборська, Іоанн Павло II та Микола Коперник. У цілому у Кракові 23 університети, у тому числі 10 державних, 2 церковних та 11 інших недержавних. Підбираючи установу для себе, крім Ягеллонського університету, варто звернути особливу увагу на: Академію суспільних наук, Академію образотворчих мистецтв, AGH Університет науки та техніки, Краківський технологічний університет, Економічний університет.

Серце міста б'ється у студентському ритмі, тут можна зустрічатися з людьми з усього світу, розвиватися за допомогою діяльності у студентських організаціях, таких як AEGEE, AIESEC, ESN Network, Student Forum Business Center Club або інших. Щодня проходить безліч концертів, вистав, шоу, постановок та знімальних майданчиків. Це також літературне місто ЮНЕСКО та столиця фестивалів, таких як Фотомонт, OFF Camera, Prima Matera, Фестиваль єврейської культури та інші. Студенти можуть користуватися цими розвагами зі значною знижкою.

Перевагою Кракова є згадані знижки, які також поширюються на громадський транспорт. Документом, що дає право на пільгові умови, є Krakowskiej Karcie Miejskiej, яку можна поєднувати з посвідченням особи студента.

Сучасні міста для студентів — Познань

Протягом багатьох років Познань має звання одного з найбезпечніших міст на заході країни. Молодим людям, які хочуть розвиватися, стикаючись з культурою, тут комфортно навчатися та жити. Красива архітектура, багата історія переплітається з чудовими університетами.

У Познані можна вибрати з восьми державних та 20 недержавних університетів. Найбільш відомими та перспективними є: Університет банківської справи, Університет гуманітарних наук та психології, Університет дизайну, Університет Адама Міцкевича, Економічний університет, Медичний університет, Познанський технологічний університет.

Познань — місто бігунів, велосипедистів та каноїстів. Останні розвивають свої можливості у Варте та на штучному озері Мальта.

На додаток до своїх спортивних функцій, озеро Мальта також є місцем культури.

Щорічно тут проходить театральна вечірка — Фестиваль Мальти. Крім того, можна взяти участь у Transatlantyk Festival — міжнародному кіно та музичному фестивалі та багатьох спортивних заходах, у тому числі Познанському марафоні — свято бігунів.

Це торгове місто, де трейдери з різних галузей зустрічаються щомісяця. Для студентів, які хочуть встановити ділові контакти, це ідеальне середовище.

Підсумовуючи, зауважимо, що навчання у зазначених містах дуже перспективна. 9 з 10 студентів, які отримали кваліфікацію в одному із зазначених ВНЗ, працевлаштовуються у перші три місяці після випуску. Крім гарного навчального середовища, у студентів є всі шанси відбутися як особистість, що важливо для кожної свідомої людини.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини