Вони хочуть вивчати мови та програмування — польські співробітники вказують на свої недоліки

1164
Facebook Twitter
Вони хочуть вивчати мови та програмування — польські співробітники вказують на свої недоліки

Польські співробітники пройшли критичну оцінку та вказали області, в яких вони повинні набути нових навичок для розвитку на ринку праці. Дивіться висновки з дослідження.

Молоді фахівці, які нещодавно отримали кваліфікацію в університетах Польщі, а також більш досвідчені співробітники, як виявилося, на своїх робочих місцях ладнають з усім, ретельно виконують поставлені завдання, але 85% з усіх дієздатних громадян працюють лише у локальних компаніях, оскільки у них гірше з іноземними мовами. Через це вони бояться, що скоро техніка замінить їх на роботі. Бувалі співробітники знають тільки основи, пов'язані з ІТ. Польські співробітники пройшли критичну оцінку та вказали області, в яких вони повинні набути нових навичок для розвитку на ринку праці. Дивіться висновки з дослідження.

За прогнозами Світового економічного форуму, у найближчі три роки у світі буде створено 133 мільйони нових робочих місць. На думку консалтингової компанії Deloitte, одним з найважливіших факторів, що визначають такий стан справ, повинні стати технологічні зміни, пов'язані з розвитком автоматики та штучного інтелекту. З одного боку, це може викликати зникнення певних професій з ринку, а з іншого — появу професіоналів абсолютно нового напрямку.

Поляки обізнані про зміни на ринку праці

З опитування, проведеного Deloitte на групу з 15 тисяч респондентів з 10 європейських країн, включаючи Польщу, видно, що кожен п'ятий поляк обізнаний про технологічні зміни та ризик ліквідації своїх робочих місць. У свідомо вигідній ситуації є студенти іноземці, які приїхали до РП для отримання диплома. Вони, на відміну від резидентів країни, на виході з ВНЗ вже володіють не менш ніж трьома іноземними мовами, також є більш мобільними та, що важливо, не зациклюються на обраному напрямку, отримуючи суміжні професії та, таким чином, стаючи більш гнучкими.

Які тенденції спостерігаються серед фактичних студентів та молодих фахівців, залучених у польських компаніях

Перше, на що звертають увагу фахівці UP-STUDY, — це тенденція до самоосвіти, яка підтверджується у доповіді Deloitte. Коли респондентів запитали про області, в яких вони відчувають найбільшу потребу у придбанні нових навичок, вони вказали у першу чергу на інформаційні технології, технічні знання та іноземні мови. З іншого боку, вони досить високо оцінили свої додаткові компетенції, такі як вміння працювати у команді та комунікативні навички. Майже половина співробітників хочуть підвищити навички роботи з ІТ? Дослідження Deloitte показує, що тільки 16% польських співробітників володіють ІТ компетенцією на високому рівні. Однак майже половина (46%) хотіли б розвинути ці навички, а 23% — бажають познайомитися зі сферою з нуля.

Крім навичок роботи з ІТ, польські співробітники хотіли б поліпшити свої знання іноземних мов — виходить, що тільки 15% респондентів відчувають себе добре у цьому питанні. Більш ніж половина (56%) заявили, що хотіли б поліпшити цю компетенцію, та 21% — почати вчитися з нуля.

Яким чином співробітники набувають нові навички?

Дані Deloitte вказують на ще одну цікаву проблему, а саме на зростаючу популярність та альтернативність (до вищої освіти) методів навчання. Відповіді включали навчання на поточних робочих місцях та онлайн-курси, на які в якості методу придбання нових навичок вказали половина респондентів з групи до 35 років та майже половина людей у ​​віці від 35 до 44 років. Запам'ятайте, якщо Ви дійсно хочете придбати якісну освіту, сильну теоретичну базу та пройти практичний курс, без навчання в університеті не обійтися. Навіть заочне відділення буде куди більш ефективним, ніж експрес-курси.

Підсумовуючи, помітимо, що є чимало фахівців, яким би не завадило придбати додаткові навички, такі як ази програмування, більш впевнена розмовна англійська та інші мови, тайм менеджмент.

Ризик ліквідації робочого місця мотивує самоосвіту, але це не єдиний визначальний фактор поліпшення компетенцій. Для того, щоб уникнути подібної ситуації, нинішні студенти активно розвиваються поза ВНЗ та професією, та, можливо вже через кілька років описані високі процентні показники впадуть до більш прийнятної позначки.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини