Чи можуть студенти польських ВНЗ перетнути кордон на орендованому автомобілі?

1915
Facebook Twitter
Чи можуть студенти польських ВНЗ перетнути кордон на орендованому автомобілі?

Чи мають можливість учні університетів РП, а також інші категорії населення перетнути кордон на орендованому автомобілі? Поговоримо про це у статті.

Серед людей, що звертаються до прокатних компаній Республіки Польща, виникає питання, чи можна виїжджати за межі цієї європейської держави на орендованому транспорті. Клієнти користуються послугами прокату у різних цілях та часто з наміром відправитися у незабутню подорож. Особливо подібне стосується студентів польських університетів, серед яких багато українців та інших іноземців, оскільки, маючи чинну національну польську візу категорії D, вони мають можливість вільно переміщатися Шенгенською зоною, чим активно користуються. А, зважаючи на те, що поїздки можна організувати з мінімальними витратами, багато молодих людей відправляються до сусідніх країн на вікенд. Водночас, вибираючи поїздку автомобілем, можна скласти індивідуальний план відвідування визначних місць, та бути повністю незалежними та мобільними. То чи мають можливість учні університетів РП, а також інші категорії населення перетнути кордон на орендованому автомобілі? Поговоримо про це у статті.

Орендований автомобіль та виїзд за кордон

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що прокат автомобілів стає все більш популярним. Їх використовують як приватні особи, так і компанії. Деякі досягають цієї пропозиції у зв'язку з виходом з ладу власного транспорту, інші — у професійних цілях. Серед орендодавців також є група, яка орендує машину для поїздки у відпустку. Однак для кожної з цих груп може виникнути необхідність перетину кордонів Республіки Польща. Як щодо цієї ситуації? Більшість компаній з прокату автомобілів мають веб-сайти, де можна побачити, які доступні пропозиції, та що можна вибрати в якості додаткових опцій. Це стосується й шансу перетину кордону. Прикладом такої компанії є https://carfree.pl/, що функціонує у багатьох польських містах, та пропонує великий автопарк, доступні ціни та можливість виїзду за кордон.

Переходячи на вкладку з питаннями, котрі часто ставлять клієнти, або описом послуги, є можливість отримати необхідну інформацію. Це варто перевірити, тому що не кожна компанія з прокату автомобілів дозволяє перетинати кордони. У свою чергу, надаючи цю опцію, вони можуть очікувати додаткових документів або безпеку від клієнта.

Чи можу я перетнути кордон на машині з прокату?

Переглядаючи пропозиції, Ви обов'язково знайдете компанії, які дозволяють перетинати кордон на орендованому автомобілі. Однак це може спричинити додаткові обмеження, такі як дозвіл на пересування тільки всередині країн Європейського Союзу. Більшість транспортних засобів адаптовані до норм ЄС, та правила дорожнього руху не відрізняються від тих, які діють у Польщі, що не являє додаткової загрози. Якщо Ви плануєте поїздку за кордон, слід повідомити про це до прокатної компанії та ознайомитись з наявними у такій ситуації інструкціями.

Якщо Ви не зробите цього при підписанні документів, то більшість постачальників послуг, вимагають, щоб клієнти зв'язалися з ними телефоном або особисто та попросили дозволу перетнути кордони країни. Аналогічним чином слід діяти, подорожуючи за межами ЄС.

В останньому випадку можна отримати відмову, особливо якщо маршрут перевищує допустимий кілометраж.

Підсумовуючи, зауважимо, що є моменти, про які слід пам'ятати при плануванні поїздки за кордон на орендованому автомобілі. Крім запиту дозволу на поїздку, потрібно враховувати додаткові збори. Може знадобитися внести заставу, який буде повернений після передачі автомобіля орендодавцю у справному стані. При підписанні договору у клієнта повинні бути дійсні водійські права, а також документ, що підтверджує особу: студентський ідентифікатор, посвідчення особи, паспорт. Прокатна компанія може також зажадати покупку додаткової страховки у зв'язку з планованим перетином кордону. Як було згадано, найбільш важливу інформацію з цього питання можна знайти на сайтах компаній з прокату автомобілів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини