Внутрішні подорожі Польщею. Автобус або поїзд: що вибрати?

6376
Facebook Twitter
Внутрішні подорожі Польщею. Автобус або поїзд: що вибрати?

Дана стаття буде корисна всім студентам університетів РП, оскільки ми розповімо, як оптимально пересуватися Польщею, щоб не нести великих витрат.

Студенти польських університетів під час вікендів та канікул прагнуть повноцінно оглянути державу, на території якої відбувається навчання та це нормально, адже зміна обставин — вже 50% відпочинку.

Звичайно, можна віддати перевагу й подорожі за кордон, оскільки іноземцям, які навчаються в освітніх структурах Республіки Польща з чинною візою або Картою Побиту не потрібно додаткових документів на перетин кордону з країнами Шенгенської зони. Але, це вже зовсім інша романтика, а жити в Польщі та не познайомитися з її принадами — трохи безглуздо, адже це дійсно красива та дуже колоритна країна. Вибираючи внутрішньопольські подорожі, одним з найгостріших питань є спосіб пересування, оскільки не хочеться нести додаткових витрат на транспорт. У такому випадку, дана стаття буде корисна всім студентам університетів РП, оскільки ми розповімо, як оптимально пересуватися Польщею, щоб не нести великих витрат.

Доступні види транспорту при переміщенні польськими містами для студентів локальних ВНЗ

Як і в інших європейських країнах, для внутрішнього туризму учні освітніх структур Польщі вибирають такі основні види транспорту: автобус або поїзд. Природно, також доступний сервіс блаблакар, автостоп та авіаперельоти, але вони мають попит лише при певних обставинах. Фахівці UP-STUDY рекомендують розглянути більш детально основні транспортні комунікації:

1. Автобус. Основними перевагами переміщення Польщею на автобусах різних перевізників є: швидкість, комфорт (для людей, які не страждають хронічними захворюваннями, зайвою вагою або вкрай високим зростом), низька ціна, зручний графік відправлень та велика мережа з'єднання. Найбільший автобусний перевізник «Polskibus»

здійснював переїзди у двадцяти напрямках, причому квитки стартували від одного злотого, а тепер він є частиною такого гіганта, як FlixBus. Інший перевізник — Neobus, також пропонує низьку вартість, але має куди більш убогий вибір напрямків. Варто зауважити, що велика частина компаній надають якісні автобуси, оснащені комфортними сидіннями, відкривають доступ до Wi-Fi та дають можливість зарядити різнотипні пристрої.

2. Потяг. Відразу варто врахувати, що, на відміну від України, у Польщі поїздом подорожувати значно дорожче, хоча й набагато зручніше. По-перше, чисті європейські вагони та сервіс відразу справлять враження, по-друге, завжди можна пройтися, розім'ятися та добре відпочити під час переїзду. Для любителів такого типу переміщення є хороша новина, як мінімум у двох перевізників: PKP Intercity та Przewozy Regionalne є акційні пропозиції, які допоможуть придбати квитки зі знижкою, хоча перелік доступних напрямків все ж обмежений.

Які польські міста відвідати, якщо Ви тільки прибули на навчання до одного з Варшавських університетів?

1. Вроцлав. Його унікальні, що ховаються у всьому місті, гномики потішать та стануть своєрідною грою, адже захочеться знаходити під час прогулянки все більше маленьких мешканців цього західного польського куточка, що розташувався на річці Одер.

2. Краків. Місто, котре практично межує з Чехією, воно вразить красою історичного центру та єврейським кварталом.

3. Лодзь. Насичене пам'ятниками, історично важливе та по-своєму унікальне польське місто, яке, серед іншого, відоме тим, що у ньому проходить багато фестивалів, ярмарків та інших культурно-масових заходів.

Отже, як показує викладена вище інформація, подорожувати всередині Польщі найдешевше автобусом. Також, варто врахувати, що великий ірландський лоукостер Ryanair пропонує, на сьогодні, дешеві авіаквитки всередині країни, але тільки у кілька напрямків: Варшава, Вроцлав, Краків. Якщо Ви тільки перший рік навчаєтеся в РП, варто для початку познайомитися з красою польських міст, тим більше, що це дуже доступно та не забере багато часу, а вже після, їхати оглядати інші європейські країни.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини