Внутрішні авіалінії Польщі. Чи можуть студенти польських ВНЗ дозволити собі перельоти з одного польського міста до іншого?

7731
Facebook Twitter
Внутрішні авіалінії Польщі. Чи можуть студенти польських ВНЗ дозволити собі перельоти з одного польського міста до іншого?

Багато хто намагається познайомитися з польськими містами, вирушаю у дорогу на автобусах, але як же йдуть справи з перельотом всередині країни? Про це поговоримо у даній статті.

Республіка Польща — індустріально розвинена європейська країна, яка постійно удосконалює свої закони, систему освіти та інші аспекти життя та діяльності країни, для людей, які проживають на її території.

Саме тому, багато іноземців приїжджають до польських міст з метою отримання освіти, працевлаштування та проживання на тривалій основі.

Не відстають від загального числа іноземців у Польщі й наші земляки, які шукають більш стабільного середовища проживання, що сприяє професійному та всебічному розвитку.

Вступаючи до університетів РП, багато українців навіть не підозрюють про те, що крім навчальних перспектив, перед ними відкриється маса можливостей, що стосуються подорожей, нових знайомств та розширення горизонтів світогляду.

Приїхавши, багато хто намагається познайомитися з польськими містами, вирушають у дорогу автобусами, але як же йдуть справи з перельотами всередині країни?

Про це поговоримо у даній статті.

Чи реально студентам польських ВНЗ використовувати авіацію для подорожей Польщею?

Найбільш великими компаніями лоукостерами, які мають офіси у Польщі та здійснюють польоти майже в усі напрямки Європи, є Ryanair та Wizz air. Так, вони дійсно здатні запропонувати відвідати європейські країни за копійки, чим активно користуються студенти освітніх структур РП. Але чи можливо скористатися їх послугами, потребуючи перельоту всередині країни? Так. За останніми даними, Ryanair пропонує супердешеві квитки у напрямку зі столиці до Гданська з платою всього 20 злотих в обидва боки (близько 5 євро). Також є можливість відправитися таким шляхом до Вроцлава. До слова, шлях до Гданська відніме всього 55 хвилин. Фахівці UP-STUDY звертають Вашу увагу на те, що у вартість входить лише ручна поклажа стандартного розміру. Інші сервіси та послуги зажадають доплати.

Без сумнівів, подорожувати з допомогою авіаперельотів дуже швидко та зручно, але, на жаль, перелік маршрутів всередині країни вкрай обмежений.

Якому виду транспорту віддають перевагу польські студенти?

Природно, як і у будь-якій державі, у Польщі, всередині країни є можливість переміщатися всіма видами транспорту: поїздом, автобусом, автомобілем. Проте учні освітніх структур РП віддають перевагу автобусним переїздам, і на це є безліч причин:

  • дешеві квитки;
  • комфортні крісла;
  • підключення до Wi-Fi та можливість зарядити гаджети;
  • швидкість переміщення;
  • велика мережа маршрутних з'єднань;

  • зручний графік та можливість дістатися практично до будь-якої точки Польщі.

Найбільший перевізник «Flixbus» пропонує відправитися у не менш ніж 20 напрямків у РП, причому квитки стартують від 1 злотого. Simple Express має квитки з трохи вищою платою, але пропонує додатковий сервіс у вигляді безкоштовних напоїв. Також присутні й інші компанії, які дуже доступні та мають комфортні та безпечні салони, але не настільки розгалужену мережу маршрутів. У цьому випадку, плануючи подорож у певне місце, варто промоніторити відомі ресурси, тоді дорога обійдеться у чисто символічну плату та з найменшими витратами вдасться оглянути всю красу РП.

На закінчення, хочеться підкреслити, що студенти університетів Польщі із задоволенням використовують авіаперельоти для подорожі всередині країни, правда не так багато спрямувань, в які можна податися цим видом транспорту. Найбільш часто використовуються автобусні переїзди. Рідше поїзд, бо він виходить дуже дорого, а любителі нових знайомств віддають перевагу блаблакару та автостопу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини