Візовий центр у Києві. Чи можливо прискорити процес отримання візи?

7863
Facebook Twitter
Візовий центр у Києві. Чи можливо прискорити процес отримання візи?

Процес досить трудомісткий та вимагає ретельної підготовки, а прискорити отримання візи можна лише подавши пакет даних до візового центру, та саме про це ми поговоримо більш детальної в цій статті.

Плануючи здобувати вищу освіту за кордоном, українським абітурієнтам варто враховувати, що для довгострокового перебування на території іншої держави, а саме це необхідно для стаціонарного навчання, потрібно відповідний дозвіл. Зверніть увагу, дія безвізового режиму з Європейським Союзом та декількома іншими країнами не скасовує необхідності оформлення довгострокової візи. Кандидати на навчання у закладах вищої освіти Республіки Польща, які бажають отримати ступінь бакалавра або післядипломну освіту в польських університетах зобов'язані мати національну довгострокову польську візу категорії D. Документ такого типу можна отримати тільки у двох відповідних інстанціях. Процес досить трудомісткий та вимагає ретельної підготовки, а прискорити отримання візи можна лише подавши пакет даних до візового центру, та саме про це ми поговоримо більш детальної в цій статті.

Установи, в які можна подавати документи для отримання візи

Раніше було три структури, які приймали заяви на візу, але, після того, як закон заборонив акредитованим туристичним фірмам займатися цим питанням, українці можуть звернутися тільки у:

— Генеральне Консульство Польської Республіки.

— Візовий центр (пункт приймання візових анкет).Звичайно, бажаючи заощадити та маючи великий запас часу можна подавати документи до першої структури, оскільки у консульстві не потрібно оплачувати сервісний збір, який у ППВА становить 18.5 євро. Варто пам'ятати, що вільних місць, подаючи документи через консульство дуже мало тому якщо у Вас жорсткі часові рамки, не варто ризикувати. Тільки у разі крайньої надзвичайної ситуації громадянин України має право звернутися в обидві структури для отримання дозволу на перебування в чужій країні без попереднього запису.

У будь-якому іншому випадку потрібно вибрати оптимальну установу для себе, записуватися та збирати всі необхідні документи. Оскільки ми розглядаємо отримання довгострокової польської візи для тривалого навчання в РП, то нагадаємо, що підставою для такого дозволу є запрошення на навчання від обраного вищого навчального закладу.

Чи прискорюється процес отримання візи при подачі документів до ППВА Києва?

На відміну від консульства Польщі, візові центри розташовані майже у всіх обласних центрах України, що дозволяє усім охочим без проблем звернутися за відповідним типом дозвільного посвідчення. Хоча термін розгляду та прийняття рішення з приводу видачі/відмови у візі регламентується законом, за рахунок того, що у пунктах приймання більша кількість місць, все відбувається набагато швидше. До речі, ті абітурієнти, які вступають за програмою UP-STUDY можуть не хвилюватися, оскільки вони отримують повну підтримку у питаннях відкриття візи. Також батьки абітурієнтів-клієнтів UP-STUDY можуть звернутися за інформаційним супроводом щодо оформлення відповідного дозволу у разі виникнення потреби. При оформленні візи через центр у Києві, необхідно сплатити сервісний збір, після чого оператор зв'яжеться з Вами та призначить відповідну дату.

Після цього, потрібно підготувати: паспорта, медичний поліс, копії всіх документів та разом із запрошенням подати всі дані й чекати результату.Отже, подаючи документи через київський пункт приймання анкет на візу можна розраховувати на більш швидке отримання відповіді. Спеціалісти UP-STUDY рекомендують починати процес оформлення відразу після отримання запрошення від ВНЗ. Готуйтесь дуже ретельно, а, якщо трапилась відмова, не варто засмучуватися адже на апеляцію є 15 робочих днів. Причина відмови видна за цифрами та літерами на штампі, тому можна розібратися та змінити ситуацію.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини