Вивчення польської мови у Польщі. Де краще почати вчити іноземну мову?

7070
Facebook Twitter
Вивчення польської мови у Польщі. Де краще почати вчити іноземну мову?

Навчитися польської можна як у РП, так і в Україні, а де це більш доцільно робити нашим співвітчизникам, ми розповімо детально у даній статті.

Є такі обставини, що людині доводиться їхати до іноземної держави, не знаючи мови та вчитися по факту. Але, якщо планується отримання освіти, тоді абітурієнти вже заздалегідь знають, до університету якої країни будуть подавати документи, та, природно, мають час на освоєння локальної мови. Як показує статистика останніх декількох років, дуже часто українці, для набуття повноцінної європейської освіти, віддають перевагу навчальним структурам Республіки Польща. Польські університети дають можливість вибрати мову програми (польська або англійська), але плата при виборі спеціальності локальною мовою — значно нижче. Навчитися польської можна як у РП, так і в Україні, а де це більш доцільно робити нашим співвітчизникам, ми розповімо детально у даній статті.

Де краще вчити польську мову українцям?

Можна спробувати поїхати до цієї держави та там вивчити мову, але, по-перше, подаючи документи до обраного ВНЗ, необхідно надати сертифікат, що підтверджує володіння на рівні не нижче В1, а найчастіше В2. По-друге, маючи можливість практикувати з носієм мови, все ж без закладення хорошої бази буде складно розуміти співрозмовника. По-третє, це значно дорожче, ніж якісні курси в Україні. Оптимальним варіантом як за вартістю, так і за результативністю є поєднання навчання на курсах в Україні, та, якщо є охота й можливості, продовження при польському університеті. До речі, абітурієнти, що вступають з допомогою компанії UP-STUDY дуже часто мають можливість взяти участь в акціях, які пропонують досягти рівня В2 за дуже низькою ціною або зовсім безкоштовно. У 2018 році, абітурієнти мали можливість вчитися 4 місяці на курсах в Україні, та 2 місяці у Польщі, тому стежте за нашими пропозиціями, та у Вас буде можливість заощадити, досягнувши результатів.

Як підібрати якісні курси?

Варто зауважити, що самостійне вивчення іноземної мови для абітурієнта, який готується до навчання за кордоном — не кращий варіант, навіть якщо ця мова — польська. Попри схожість деяких слів, вона дуже специфічна, має літери, поєднання звуків в яких не звично для українців. Підбираючи мовні курси, варто приділити увагу таким аспектам:

— чи присутні серед викладачів носії мови;

— співвідношення між ціною та якістю;

— чи є позитивні відгуки від людей, які пройшли ці курси;

— яка увага приділяється придбанню розмовних навичок;

— як позиціює себе компанія та навіть, що йдеться в їх рекламі.

Не варто розраховувати, що вдасться заговорити мовою, що вивчається через місяць. Це трудомісткий та відповідальний процес, який вимагає самодисципліни, уважності та мотивації. Потрібно розуміти, що без практики, якщо Ви один раз досягли високого рівня, але не розмовляли мовою дуже довгий час, знання не будуть збережені. Щоб зберегти отримані результати, необхідно читати книги та пресу, писати листи або переписувати тексти, дивитися фільми без субтитрів, слухати музику та спілкуватися з носіями мови.Отже, курси польської при університеті принесуть результати, але краще починати вивчення польської мови в Україні. Тим більше, що на Батьківщині можна знайти багато хороших пропозицій за доступною вартістю. Також, слідкуйте за пропозиціями від UP-STUDY, адже можливо Вам вдасться досягти необхідного рівня В2 абсолютно безкоштовно.

До того ж, звертаючись до наших представництв, у Вас з'явиться можливість отримати якісну підтримку у питаннях вибору міста, університету та спеціальності для навчання, а також щодо відкриття національної польської візи категорії D та вирішення проблеми з місцем проживання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини