Вивчення двох спеціальностей одночасно. Чи можливо це при отриманні освіти у Польщі?

7373
Facebook Twitter
Вивчення двох спеціальностей одночасно. Чи можливо це при отриманні освіти у Польщі?

Давайте ж розберемося, чи можливо вивчення двох спеціальностей одночасно, при отриманні кваліфікації в одному з університетів Польщі!

Дослідження та процес навчання у Республіці Польща по-різному сприймаються молодими людьми. Деякі не цінують їх взагалі, пропускаючи заняття та ставлячи собі питання щодо їх доцільності, інші зовсім протилежні — їм подобається вчитися, відвідувати лекції та практики, також вони підшукують додаткові варіанти розвитку у собі професійних та особистісних якостей. Для останніх, напрямку, за яким відбувається здобуття вищої освіти, абсолютно недостатньо. Вони стають членами клубів за науковими інтересами, щоб розвиватися ще більш стрімко. Буває, у цій ситуації людина думає про освоєння додаткової спеціальності. Давайте ж розберемося, чи можливо вивчення двох спеціальностей одночасно, при отриманні кваліфікації в одному з університетів Польщі!

Два поля навчання одночасно. Чи реально це у польських освітніх структурах?

Немає проблем відвідувати заняття у Польщі одночасно у двох областях досліджень. Щоб було зрозуміло, при отриманні кваліфікації в одній з освітніх структур Польщі, студент має право та навіть можливість вибрати відразу дві спеціальності та вивчати їх паралельно. Як державні, так і приватні університети дозволяють своїм учням додавати лекції та вправи за іншою спеціальністю до свого графіку. Щоб вчитися таким чином, все, що потрібно зробити — це зареєструвати обидва обраних напрямки досліджень ще під час набору, а також надати відповідні документи для зарахування.

Чи варто вивчати дві спеціальності в один і той же час?

Як показує практика, вивчення двостороннього курсу зазвичай визначається людьми, які обрали для себе придбання кваліфікації на стаціонарній формі навчання, але розмірковують про те, щоб отримати ще одну спеціальність на заочному відділенні. Однак є люди, які прагнуть вчитися в уже звичному графіку, у цій ситуації вони вибирають очні заняття. Останній випадок може здаватися більш важким, через велику кількість заходів та занять протягом тижня. Дійсно, це неминуче важка робота, але вона може окупитися сповна у майбутньому. Перш за все, стаціонарне навчання на двох курсах одночасно може розцінюватися як економія часу, завдяки якій вийде здобути два дипломи протягом декількох років. Така ситуація дуже позитивно виглядає з точки зору роботодавців — це показує, що випускник даного університету та обраних спеціальностей є цілеспрямованою та працьовитою особистістю.

Також відкриваються великі можливості для виходу на міжнародний ринок праці, після завершення університетської освіти, гідним та висококонкурентним кадром. Щоб досягти бажаного результату, фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують ретельно налаштувати розкладу занять в обох випадках, це й буде ключем до легкого навчання у двох напрямках одночасно. Головне — усунути розривів між класами. Також важливо забезпечити, щоб вправи та лекції не перетиналися. У такій ситуації, коли може виникнути накладка, деякі студенти польських установ вибирають індивідуальний курс навчання за однією зі спеціальностей.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що, на сьогодні, не так багато молодих людей, які готові поєднати отримання двох спеціальностей одночасно на стаціонарній формі навчання, але ось стаціонар плюс заочне відділення — зустрічається із завидною частотою. Студенти, бажаючи більш динамічно розвиватися та отримати максимум від освіти, обирають спеціальності різних профілів, щоб мати компетенцію у декількох напрямках, та, як наслідок, набагато стрімкіше реалізувати себе на одному з теренів. При правильно організованому графіку занять, складнощів виникнути не повинно, водночас від роботодавців, такий дипломований кадр буде гідний підвищеної уваги.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини