Чому варто приєднуватися до студентської організації, під час придбання кваліфікації в одному з університетів Польщі?

5099
Facebook Twitter
Чому варто приєднуватися до студентської організації, під час придбання кваліфікації в одному з університетів Польщі?

Однією з можливостей є приєднання до студентської організації. У наведеній статті ми розкриємо причини, за якими слід подумати про додаткову діяльності в університеті.

Багато абітурієнтів, які приїжджають до великих міст іноземних держав, навчаючись, мріють про те, щоб студентські роки стали найкращим часом у житті, повним незабутніх вражень. На початку першого навчального року важко акліматизуватися, адаптуватися до структури навчання та побутових моментів, але саме у цей час багато студентів польських та інших європейських університетів вирішуються розширити межі навчання та створити дивовижні спогади. Однією з можливостей є приєднання до студентської організації. У наведеній статті ми розкриємо причини, за якими слід подумати про додаткову діяльності в університеті.

Органи самоврядування, організації та наукові кола в університетах Республіки Польща

У кожному польському університеті є ряд організацій на вибір, до яких можна приєднатися. Першою з них є самоврядування, яке бере участь в ініціюванні багатьох подій та прямо впливає на владу конкретної установи. Також присутні асоціації, такі як AIESEC, Союз незалежних студентів, Асоціація польських студентів, Студентська мережа Erasmus, Товариство польських студентів фармації та багато інших. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують під час навчання вибрати ту організацію, яка максимально Вам близька, та Ви побачите, що це реальна можливість бути попереду інших кандидатів при працевлаштуванні. Що важливо, членство в асоціаціях та організаціях багато у чому корисно й під час навчання, наприклад, можна багато подорожувати, отримувати знижки у різних країнах та бути відомим з позитивного боку серед викладачів.

Чим займаються студентські організації, що діють при кожному польському ВНЗ?

Студенти, що приєднуються до студентської організації обраного університету, будуть брати участь у багатьох зустрічах, у ході яких необхідно налагоджувати взаємини з представниками різних напрямків та створювати вигідні контакти з новими людьми. Кожна асоціація має свої власні цілі, та учасники максимально намагаються реалізувати їх зазвичай у формі проектів або навіть подій. У членів студентських організацій з'являється можливість зв'язуватися зі ЗМІ та іншими підрозділами у потрібній ситуації.

Чому варто приєднуватися до студентської організації?

Перш за все такий крок допоможе познайомитися з великою кількістю ентузіастів, з якими за роки роботи в організації вдасться не тільки налагодити взаємозв'язки, але й почерпнути від них багато нового. Це допоможе створити дружні відносини, а також отримати бізнес-знання, корисні для майбутньої кар'єри. Серед іншого, багато учасників набувають шанс напрацювати досвід при організації різних заходів або проектів, наприклад, в області просування, фінансів, HR та спільної роботи — кожна з цих переваг виглядає привабливо у резюме. Роботодавці також вітають членство у студентських організаціях. Завдяки цьому вони можуть зрозуміти, що претендент на вакансію не ледар, а людина з активною життєвою позицією, яка бажає навчатися та працювати на високопрофесійному рівні. Під час пригод у студентській організації, членів очікують захоплюючі поїздки — завдяки їм створюються незабутні спогади.

Підсумовуючи, варто підкреслити, що як можна побачити, кожен студент польського університету здатний приєднатися до самоврядування, студентської організації або наукового клубу, що приносить багато плюсів. Це діяльність, яка здатна принести багато користі як під час навчання, так і у майбутньому, завдяки набутим знанням та навичкам. До речі, не обов'язково приєднуватися до студентської організації. Можна також зібрати людей та створити свою власну асоціацію. Дивіться нашу статтю, як створити науковий клуб, отримуючи освіту у польському ВНЗ!

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини