Стаціонар або заочне відділення. Що вибирають поляки, а що українці в ВНЗ Польщі?

10596
Facebook Twitter
Стаціонар або заочне відділення. Що вибирають поляки, а що українці в ВНЗ Польщі?

У статті ми розповімо про те, яке відділення вибирають іноземці, та чому полякам іноді доводиться вчитися на заочному, маючи інші переваги.

Не має значення, в якій країні точаться суперечки з приводу того, яка форма навчання є більш результативною, вони не закінчаться ніколи. Якщо абітурієнт вибирає польську установу вищої освіти, то, буде це заочне відділення або стаціонар — немає істотного значення, адже, при належному додатку зусиль, знання будуть на високому рівні. Варто зауважити, що іноземці, в тому числі й українці, які вступають до ВНЗ Республіки Польща, можуть самостійно приймати рішення в цьому напрямку. У поляків ситуація виглядає інакше. У статті ми розповімо про те, яке відділення вибирають іноземці, та чому полякам іноді доводиться вчитися на заочному, маючи інші переваги.

Стаціонарна форма навчання. Хто її обирає та чому?

Українці та інші іноземці вважають за краще приїжджати до європейських держав та вчитися на стаціонарі через те, що хочуть не тільки пізнавати професію у стінах альма-матер, а й перебувати у постійному контакті з однолітками, які є резидентами країни. Стаціонарні дослідження, ймовірно, добре відомі багатьом людям та відбуваються в формі повсякденного життя. Вважається, що, при постійному відвідуванні занять, виробляється більш стабільний навчальний процес. Ще однією обставиною, чому іноземці вибирають очне відділення є те, що така форма дозволяє поєднувати роботу з навчанням, тобто, для підробітку не потрібно додаткових дозволів. У польських громадян не завжди виходить зробити той вибір, який би їх задовольнив. Вся справа в Матурі, балів з який може не вистачити для того, щоб вступити на ту спеціальність, про яку мріялося. Доводиться або вибирати альтернативний напрям або йти на заочне відділення.

Як визначитися з вибором відділення?

Варто розглянути, в якому режимі відбувається кожен процес:

1. Очне. З навчального п'ятиденного тижня, найчастіше 4 освітніх дні, а один виділяється для самостійного навчання, наприклад, для відвідування бібліотек, інтернет-кафе, лабораторій.

2. Заочне. Навчання проходить у вихідні дні, субота-неділя, іноді п'ятниця-субота. Воно завжди платне, немає можливості вступити на бюджет.

Не потрібно сумніватися в якості, якщо докласти належних зусиль, тоді знання будуть на відповідному рівні, незалежно від того, яку форму навчання вибирати. Навчаючись на стаціонарі, можна закласти сильну базу теоретичних знань та отримати навички в практичній стороні, під час стажування. При заочному, того обсягу інформації, який висилають викладачі на емейл та викладають на заняттях, вистачає, щоб закласти фундамент, а практичні навички здобуваються на роботі, яку, найчастіше, студенти-заочники підшукують на весь час отримання освіти.

Важко визначити, який спосіб навчання краще. Просто потрібно пристосуватися до своєї ситуації. Маючи підстави вступати на рівні з поляками на бюджетне відділення, або, якщо випадає шанс отримати знижку чи завоювати грант, тоді, не маючи перешкод, варто вибирати очне відділення. Якщо є обмеження в часі або інші ситуації, які перешкоджають відвідувати заняття 4 дні на тиждень, тоді заочне — відмінна альтернатива.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що найкращим вибором є той, який буде зручний для абітурієнта. Іноземці вільні вибрати відділення, яке підходить та до душі. У поляків, маючи високі результати з Матури, можна вибирати спеціальність та форму, яка більше привертає, при недостатності балів, доводиться вибирати ту, яка доступна, з урахуванням результатів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини