Випробування Matura з Opera 2018 — загальнонаціональні результати

8037
Facebook Twitter
Випробування Matura з Opera 2018 — загальнонаціональні результати

У листопаді 2017 року частка атестатів, отриманих учнями шкіл Республіки Польща, які надійшли в програму «Оперон», взяла участь у тестовій атестації.

У листопаді 2017 року частка атестатів, отриманих учнями шкіл Республіки Польща, які надійшли в програму «Оперон», взяла участь у тестовій атестації. Завдяки їм, учні отримали можливість перевірити свої навички, перед основними іспитами. Як завжди в таких ситуаціях, думки про складність тестів були розділені, але ми вже знаємо, як саме пройшли тест випускники середньої школи в цьому році. Ми маємо загальнонаціональні результати випробувань baccasses 2018, надані Operon та готові ними поділитися!

Для початку, варто відзначити вибір предметів серед випускників польських середніх шкіл цього року. На додаток до обов'язкових іспитів, майбутні студенти могли вибрати для проходження іноземну мову. Більшість з тих, хто проявив ініціативу складати інші мови обрало англійську (84% на базовому рівні, 28% на розширеному рівні). Другою, у свою чергу, була німецька. Це було вирішено 5% всіх випускників середніх шкіл, з яких 1% складали іспит на високому рівні. Варто зауважити, що польські учні обирають для вивчення німецьку, оскільки Німеччина знаходиться в безпосередній близькості до Польщі, та частина абітурієнтів вступають саме в установи вищої освіти цієї країни. Серед інших предметів — географія (19%) була найпопулярнішим вибором, за нею слідувала математика (17%), біологія (13%) та польська мова (10%). Тільки незначний відсоток студентів зважилися складати іспити з хімії, фізики, історії та WOS.

Що стосується результатів, то самі по собі вони виглядають не дуже добре. В цілому, число невдалих іспитів показує, що більш ніж половина учнів польських середніх шкіл незадовільно склали, як мінімум, один іспит з переліку. Існує також велика кількість людей, які не пройшли два або більше предметів. Тільки 45% всіх випускників середньої школи Польщі можуть отримати потрібну кількість балів.

Найбільш серйозні проблеми серед обов'язкових предметів були, зрозуміло, з математикою, з якої середньостатистично студенти отримували тільки 26%. Це дуже низький бал, який не дає права здавати іспит Matura. Решта іспитів теж не виглядають добре. З польської мови середній бал досягає лише 39%. Тільки підсумки з іноземних мов виявилися трохи краще. 50% учнів, які складали англійську мову змогли перевищити 50% поріг.Кажучи про кращі територіальні результати, підкреслимо, домінують Мазовецькі та Підкарпатські провінції. Любельське, Підляське та Малопольське воєводства також можуть похвалитися одним з найвищих показників. Ополе та Вармінсько-Мазурські провінції виявилися найостаннішими в цих перегонах.Як можна побачити, результати тестових битв 2018 з Opera не виглядають добре. Математика, як зазвичай, виявилася проблемною, але до неї приєдналась і польська мова, де учні досягли дивно низьких результатів.

У кожного учня буде можливість отримати інформацію про кількість балів, отриманих в їхній школі.До слова, Matura — це дуже складний вид перевірки знань польських учнів, який вимагає колосальної підготовки. Вона ні в якому разі не може зрівнятися зі здачею зовнішнього національного оцінювання українськими випускниками. Проте, і в Україні великий відсоток випускників не можуть отримати необхідну кількість балів. У цьому, та в багатьох інших випадках, університети Польщі ідуть на допомогу, оскільки, під час вступу не враховуються результати ЗНО, а також, у багатьох польських установах вищої освіти немає потреби складати іспити.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2025 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини