«Викинь старі звички — не марнуй їжу» — беріть участь в освітньому проекті!

5182
Facebook Twitter
«Викинь старі звички — не марнуй їжу» — беріть участь в освітньому проекті!

«Викинь старі звички — не марнуй їжу!» — освітній проект, що стосується проблеми втрати їжі. Студенти з Жешува взяли на себе завдання пропаганди позитивних звичок у суспільстві.

«Викинь старі звички — не марнуй їжу!» — освітній проект, що стосується проблеми втрати їжі. Студенти з Жешува взяли на себе завдання пропаганди позитивних звичок у суспільстві. Вони організовують семінари для дітей, демонструючи прості рецепти та способи використання відходів.

У 21-му столітті люди живуть у поспіху, часто ігноруючи проблеми свого оточення, тому група студенток з Жешува взялася за складне, але задовільне завдання — змінити ситуацію. Адже, нинішній темп життя, споживацтво та шкідливі звички ще більше поглиблюють її.

Молоді леді взяли участь у загальнопольській Олімпіаді, звільненій від теорії, метою якої є організація соціального проекту та розширення компетенцій, корисних у подальшому професійному житті. Проект називається «Кинь старі звички — не марнуй їжу!», цим ​​невиразним заголовком хочеться закликати не тільки молодь, а й усіх, кому не байдужа доля нашої планети, внести свій внесок у мінімізацію проблеми харчових відходів.

На даний час Республіка Польща займає 5 місце в Європі у сумнозвісному рейтингу харчових відходів. У цій європейській країні щорічно викидається близько 9 мільйонів тонн продовольства.

Це величезні та тривожні цифри, тому прийшов час змінити їх, починаючи з себе та своїх звичок.

Бажаючи внести свій вклад у цю метаморфозу, студенти створили фан-сторінку у Facebook, де вони розміщують рецепти того, що можна приготувати із залишків, та публікують інформацію про масштаби проблеми.

Ще одним припущенням цього проекту є організація семінарів для 100 учнів початкових шкіл, у ході яких вони представлять масштаби цього явища, як у Польщі, так і у світі. Разом з цим, вони також зроблять кілька простих закусок із залишків їжі, стиглих фруктів та овочів. Організатори вибрали цю вікову групу, щоб прищепити позитивні звички в їжі з раннього віку. Вони також плекають надії, що завдяки їхнім діям все більше людей помітять масштаб проблеми, та, отже, менше відходів буде викинуто у відро для сміття.

Студенти з освітніх структур Жешува прагнуть пробудити всі категорії населення Польщі та інших країн до хороших звичок, щоб разом можна було внести вклад у зміну цієї величезної проблеми. Головне питання полягає тільки у тому, чи дозволите Ви захопити себе у цей світ хороших змін?

  • Картопля — хоча багато хто намагається не готувати її занадто часто, оскільки вона містить крохмаль, її можна знайти у кожному будинку, та вона з часом псується. Замість того, щоб позбутися від неї, приготуйте смачний полуденок.
  • Міні-фріттати — це маленькі яєчні омлети, запечені у чашках для кексів. Готувати їх дуже легко. Просто наповніть стакан для маффінів будь-якими інгредієнтами, що залишилися після приготування основних страв, додайте збите яйце та запікайте у духовці.
  • Не витрачайте їжу — варену картоплю, яка залишається після обіду, на наступний день її можна використовувати у картопляних галушках.

Більш детальні рецепти можна знайти, перейшовши за посиланням: https://www.facebook.com/Wyrzu%C4%87-stare-przyzwyczajenia-nie-marnuj-jedzenia-221636955451449/

Медіа-меценатство взяло на себе Радіо Жешува, тут можна знайти посилання на коротку інформацію про проект на сайті радіо: https://www.radio.rzeszow.pl/search.

Організатори отримали ще одну підтримку свого проекту. Вони висловлюють велику подяку Дитячому ігровому центру FANTAZJA за запрошення для учасників, завдяки яким вони зможуть пережити цікаві та напружені моменти.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини