Відпустка — що робити перед від'їздом?

2468
Facebook Twitter
Відпустка — що робити перед від'їздом?

Перш ніж упакувати валізи, переконайтеся, що Ви перемикаєтеся з обов'язків на режим релаксації. Як спланувати відпустку, щоб не думати про навчання? Про це ми розповімо у статті.

Ви бачите себе на райських пляжах? Не дивно, що у більшості літо асоціюється з заслуженим відпочинком після цілорічного навчання. Однак, перш ніж упакувати валізи, переконайтеся, що Ви перемикаєтеся з обов'язків на режим релаксації. Як спланувати відпустку, щоб не думати про навчання? Про це ми розповімо у статті.

Планування відпустки. Як врегулювати деталі?

Якщо відпустці передує складання сесії, варто відкласти підготовку до відпочинку на кілька тижнів. Та мова не йде про пакування валізи. Перевірка того, скільки ще потрібно зробити, які терміни, що вимагає негайного реагування, дозволить завершити діяльність та почати відпустку зі спокійною головою.

Те саме можна сказати й відносно завдань. Якщо Ви знаєте, що не зможете реалізувати завдання (наприклад, перескладання деяких предметів), варто уточнити деталі та обговорити їх з викладачами. Тому плануйте відпустку з урахуванням часу та майбутніх завдань. Крім того, переконайтеся, що Ви не відчуєте збентеження та хаотичності, коли повернетеся до навчання.

Як студенти польських університетів воліють проводити канікули?

Зараз велика частина студентів європейських університетів прагнуть проводити вільний час максимально продуктивно. Таким чином, одні знаходять місце проходження стажування або практики, підробітку, інші записуються на курси, що дозволяють придбати додаткові компетенції (м'які та жорсткі навички). Це правильний підхід прагматичних молодих людей, оскільки більш ранній вихід на ринок праці дозволить швидше побудувати кар'єру та реалізуватися повною мірою, як професіонал, та як особистість.

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що багато студентів польських навчальних закладів вибирають на час літніх канікул проходження стажувань за кордоном. Тут багато позитивних сторін, адже вдасться не тільки поліпшити матеріальне становище, а й вивчити культуру країни перебування, поліпшити мовні та придбати інші корисні навички. До речі, якщо Ви не знаєте, яким чином знайти місце для практики, можна звернутися до бюро кар'єри, які діють практично при кожному польському університеті.

Як організувати поїздку за кордон на час канікул?

Якщо Ви все-таки вирішили відпочивати під час канікул, варто подбати про наступне:

  • Закрити питання зі складанням сесії. Якщо не вдалося скласти предмети з першої спроби, треба підготуватися до повторної, пройти консультацію з викладачем та дізнатися дати перскладання.
  • Придбати квитки до країни відпочинку. Чим раніше Ви придбаєте квитки, тим більше заощадите. Великі лоукостери пропонують знижки на подорожі з ручною поклажею. Це стосується як авіа, так і автобусних перевізників.
  • Врегулювати питання оплати оренди, якщо Ви винаймаєте житло на час навчання.

  • Перевірити страховий поліс, щоб мати впевненість у тому, що у разі казусу за кордоном, буде можливість звернутися за допомогою.
  • Сканувати копії важливих документів (паспорт, страховка), щоб убезпечитися на випадок втрати особистих даних.
  • Оформити (у разі відсутності) банківську карту, якою можна розраховуватися у будь-якій країні перебування. Оптимальним варіантом є відкриття іменної картки з чіпом, оскільки це убезпечить від того, що іноземний банкомат її вилучить.

Підсумовуючи, зауважимо, що студентам польських університетів, які не є резидентами країни, завдяки наявності чинної національної візи категорії D, можуть безперешкодно переміщатися Шенгенською зоною. Це дозволить під час канікул подорожувати недослідженими країнами. Правильне планування та своєчасне придбання квитків допоможуть заощадити. Ну а прагматичні молоді люди вважають за краще працювати під час канікул, що дозволить придбати корисні навички та поліпшити матеріальне становище.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини