Причини, за якими можна взяти академічну відпустку, навчаючись у ВНЗ Польщі

13049
Facebook Twitter
Причини, за якими можна взяти академічну відпустку, навчаючись у ВНЗ Польщі

Готуючись до навчання, доцільно розглянути важливі нюанси, наприклад, щодо того, як доцільніше продовжувати дозвіл на перебування на польській території, а також в яких випадках можна оформити академічну відпустку.

Бажаючи отримати освіту за кордоном, ніхто не може передбачити обставини, які виникнуть під час придбання кваліфікації. Важливо, щоб у кожній з ситуацій, котрі виникли, були варіанти прийнятного їх вирішення. Як показує практика, українські абітурієнти для отримання якісного європейського диплома відправляються до найближчого зарубіжжя — Республіки Польща. Готуючись до навчання, доцільно розглянути важливі нюанси, наприклад, щодо того, як доцільніше продовжувати дозвіл на перебування на польській території, де найкраще підробляти та що для цього потрібно, а також в яких випадках можна оформити академічну відпустку. Останню ситуацію ми розглянемо детально у статті, тому вона корисна для прочитання як абітурієнтам, так і студентам установ освіти Республіки Польща.

Випадки, коли реально оформити академічну відпустку, під час навчання у Польщі

Договором, який укладається між польською установою освіти та кандидатом на навчання передбачена можливість взяття відпустки на один академічний семестр або навіть рік. Звичайно, для здійснення такої дії необхідно мати підстави, але це доступно всім. Є кілька причин, за якими учні польських структур освіти можуть подати заяву на надання відпустки, серед них:

— відпустку за станом здоров'я. Необхідно отримати висновок медичної комісії, з приводу того, що студент потребує лікування або оздоровлення організму. Також це обов'язково при відпустці за страховим полісом. В останньому випадку, при отриманому дозволі від декана факультету та професора, який керує лекціями, учень може бути допущеним до присутності на деяких заняттях, а також до складання іспитів;

— у зв'язку з народженням дитини. Необхідна тільки довідка від лікаря, під наглядом якого перебуває жінка у положенні;

— у разі, якщо на написання наукової роботи необхідно мати багато вільного часу;

— спеціальні або святкові обставини, спираючись на які можна звернутися за наданням академвідпустки до керівних органів вищого навчального закладу.

Які переваги можуть залишити за собою студенти польських університетів під час академічної відпустки?

Фахівці центру польського UP-STUDY особливо підкреслюють, що у тих учнів освітніх структур Польщі, які навчалися на стаціонарному відділенні та оформили академ, є всі шанси зберегти за собою отримані раніше пільги та переваги. Мається на увазі, що і під час академічної відпустки можна користуватися легітимацією, відвідувати різні заклади зі знижкою, купувати квитки на залізничний транспорт за половину вартості та використовувати інші можливості, які відкриває статус студента польської установи вищої освіти. У разі, якщо учень ВНЗ мав стипендію або персональну знижку, при виконанні умов отримання, є можливість все отримувати й надалі.

Експерти центру польської освіти UP-STUDY відзначають, що польська держава дуже лояльно ставиться до всіх іноземців, які прагнуть розвиватися на її території, це стосується студентів, бізнесменів, підприємців, нерезидентів, які працюють за трудовим контрактом та інших. Це проявляється у поправках, що полегшують життя та взаємодію у Польщі, та, як ми бачимо, у різних аспектах навчання.

З вищевказаної інформації випливає, що, навчаючись в університетах Республіки Польща, в іноземців, як і у резидентів країни є можливість взяти академічну відпустку терміном до одного року. Для цього необхідно мати підстави, у залежності від ситуації це може бути довідка від лікаря або від медичної комісії. Проте фактично оформити академ може будь-який учень ВНЗ, попри тип навчальної структури та інші обставини, тому можна бути спокійним, адже у непередбачуваній ситуації буде кілька варіантів, щоб ефективно вирішити будь-яку життєву справу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини