Від студента до фахівця — програма підтримки студентів-інвалідів у Польщі

7599
Facebook Twitter
Від студента до фахівця — програма підтримки студентів-інвалідів у Польщі

Від студента до фахівця — комплексна програма підтримки студентів та випускників з обмеженими можливостями на відкритому ринку праці.

Від студента до фахівця — комплексна програма підтримки студентів та випускників з обмеженими можливостями на відкритому ринку праці. Вона є унікальною можливістю для студентів останніх курсів та випускників університетів Республіки Польща, яка пропонує зміну або підвищення своєї кваліфікації, отримання досвіду роботи та розробку довгострокового плану кар'єри. Всі заходи будуть сприяти зайнятості.

Фонд Sustinae запрошує людей з обмеженими можливостями, які закінчили навчання першого, другого та третього ступенів або на даний час закінчують свій останній рік в одному з університетів у Малопольському, Мазовецькому або Силезькому воєводство. Програма адресована людям, які готові влаштуватися на роботу, та хочуть збільшити свої шанси на відкритому ринку праці. Учасники можуть розраховувати на індивідуальні заходи з урахуванням їх потреб та особистих планів.

Як це працює та що потрібно знати кандидатам на навчання?

Підтримка буде здійснюватися за допомогою комплексних заходів, заснованих на діагностиці ситуації учасника, призначення та реалізації індивідуальної кар'єри, надання професійної орієнтації, підтримки помічника на ринку праці, семінарах з групової роботи, підвищенні кваліфікації за допомогою професійної або спеціальної підготовки та надання можливості отримати досвід роботи.

Проект буде реалізований у два етапи, у період з 10.10.2008 по 30.09.2020. Фонд запрошує до участі 150 осіб, по 50 осіб у кожній провінції. Проект був профінансований PFRON, учасник не несе ніяких витрат та це важливо для більшості кандидатів, оскільки люди з додатковими потребами мають багато інших витрат.

Що пропонує програма?

Діагностика ситуації у біопсихосоціальному контексті, включаючи особистісні та екологічні чинники, у середньому 6 годин, а групова робота — навчальні семінари по 36 годин.

У разі отримання сертифікату про помірну та значною інвалідності, учасник має право реалізувати такі форми підтримки відповідно до Індивідуального плану дій:

— планування та реалізація індивідуальної кар'єри у середньому протягом 20 годин;

— підтримка помічника з ринку праці у середньому 20 годин;

— підтримка активації тренера у середньому 15 годин;

— участь у професійній підготовці, котра спрямована на підвищення або зміну професійної кваліфікації, у середньому на 90 годин;

— проведення оплачуваного професійного стажування тривалістю у 4 місяці;

— додаткові кошти для покриття витрат на проживання, працевлаштування учасника програми, роботу перекладача жестової мови, дорожні витрати на роботу та назад.

Як подати заявку на участь у програмі фонду?

Набір персоналу для проекту починається з 2 листопада до двотижневого раунду, та буде тривати до того часу, поки місця у проекті не будуть вичерпані. Поточна форма для кандидата повинна бути забезпечена чинним сертифікатом про інвалідність або його еквівалентом, а також фотокопією диплома, сертифіката або іншого документа, що підтверджує професійне або наукове звання, отримане не раніше, ніж за 24 місяці до дати приєднання до проекту. У разі студентів останнього року навчання, це підтверджує документ, виданий університетом. Фонд запрошує всіх охочих подати заявку телефоном або електронною поштою, щоб організувати зустріч з набору кандидатів на навчання.

Підбір учасників:

Краків, вулиця Шлаки 65, тел. +48 883 340 209, e-mail: absolwent_malopolska@fundacjasustinae.org

Варшава, вул. Чалубінського 8, +48 883 340 212, absolwent_mazowsze@fundacjasustinae.org

Гливіце, вул. Свєнтоянська, 5А/11, тел. +48 735 933 905, absolwent_slask@fundacjasustinae.org.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини