Краків для студентів. Де шукати житло?

3424
Facebook Twitter
Краків для студентів. Де шукати житло?

Стаття зацікавить всіх іноземців, які приїхали до Кракова, особливо студентів локальних ВНЗ, оскільки ми розповімо, де варто шукати житла для тривалого найму.

Краків, безсумнівно, є одним з найбільш привабливих польських міст. Згідно зі звітом, підготовленим польською Sotheby's International Realty, колишня столиця Польщі поза всякою конкуренцією. Краків відрізняється не тільки історичною архітектурою, незліченними культурними подіями, але й неквапливою атмосферою, яка приваблює туристів, котрі шукають відпочинку. Також підкреслимо, що багато іноземних громадян відправляються до цього європейського куточка з метою розвитку бізнесу або отримання якісної вищої освіти. Саме останньої категорії громадян, котрі приїжджають, виникає необхідність шукати житло для довгострокової оренди. Стаття зацікавить всіх іноземців, які приїхали до Кракова, особливо студентів локальних ВНЗ, оскільки ми розповімо, де варто шукати житла для тривалого найму.

Яка ситуація з ринком оренди нерухомості у колишній столиці РП?

Фахівці UP-STUDY виділяють три основні обставини, які варто підкреслити, говорячи про оренду житла у Кракові:

  • база розміщення розвивається дуже динамічно;
  • квартири та гуртожитки стають все більш популярними;
  • проживання у цьому місті можна забронювати з великою знижкою, використовуючи відповідні місця розміщення.

Краків — найпопулярніше місто Польщі

У 2018 році, Краків увійшов до групи 10 найпривабливіших міст світу за версією одного з найпопулярніших туристичних сайтів — TripAdvisor.

Це ще один рейтинг, який доводить неослабну позицію, яку Краків займає не тільки на карті Польщі, Європи, а й світу. Місто цінується своєю красивою архітектурою та численними пам'ятниками. Туристи люблять заходи та фестивалі, організовувані містом, хвалять ресторани, кафе та паби. База готелів Кракова також високо оцінена.

Проживання у Кракові на короткий та тривалий час

База розміщення у Кракові постійно розширюється, та не тільки готелів. Рішення типу «ліжко та сніданок», маленькі та затишні квартири все сильніше відстоюють своє становище на ринку. Однак немає жодних підстав приховувати, що проживання у Кракові коштує недешево. Ціни на деякі готелі та апартаменти можна порівняти з тими, що діють у Варшаві або Три-Сіті у розпал сезону. Існує багато варіантів, що дозволяють вибрати квартиру з видом на річку Віслу, хоча також неможливо приховати, що цей вид часто вартує своєї ціни.

Як заощадити на проживанні при короткостроковому візиті?

При плануванні поїздки до Кракова, будь то тижнева поїздка на кінофестиваль або сімейна подорож на вихідні, бронювання готелю, мотелю або квартири має бути зроблено завчасно. Альтернативою є пошук номерів «останньої хвилини». При пошуку готелю або квартири варто скористатися допомогою веб-сайтів, які пропонують пропозиції з різних готелів. Варто знати, що найчастіше пропозиції на таких сайтах більш привабливі, ніж ті, які вказані в офіційному прайс-листі готелів. Туристичні або готельні послуги дозволяють швидко дізнатися про загальний пропозиції та бази розташування. Цікаво, що пропозиції можуть бути відсортовані з урахуванням:

  • ціни на номери;
  • тип об'єкту (готель, котедж, квартира, мотель, вілла, дача);
  • тип харчування (пропозиція без харчування, тільки зі сніданком, з напівпансіоном);
  • відстань від центру міста;
  • пам'ятники поблизу.

Варто підкреслити, студентам, яким потрібне наймання квартири у Кракові, можна розглянути варіанти суборенди з одногрупниками, однокурсниками або іншими цікавими молодими людьми. До речі, учні, що вступають з компанією UP-STUDY, можуть розраховувати на допомогу у розв'язанні житлового питання від наших фахівців.

Підсумовуючи, зауважимо, що у разі студентів польських ВНЗ, які прийняли рішення відвідати Краків, щоб ознайомитися з його визначними пам'ятками, варто орендувати житло через сайти типу booking, більшість з яких пропонує безкоштовне скасування бронювання. Шукаючи дешеве житло у Кракові для учнів ВНЗ, інформацію можна подивитися тут https://noclegi.pl/krakow та ознайомитися з поточними пропозиціями. Якщо ж Ви є студентом локального ВНЗ, то для довгострокової оренди підійдуть хостели, квартири на кілька людей або гуртожиток, а абітурієнтам UP-STUDY найбільш прийнятні варіанти для проживання запропонують наші фахівці.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини