Довгострокова оренда квартир у Варшаві вигідніше для студента

9521
Facebook Twitter
Довгострокова оренда квартир у Варшаві вигідніше для студента

Дана стаття буде корисна для всіх шукачів орендної житлоплощі, бо ми розглянемо варіанти довгострокового найму квартири у Варшаві, а також особливості договору та додаткових платежів.

Вступивши до вищого навчального закладу Республіки Польща, більшість іноземних студентів розраховують облаштуватися в гуртожитку. Через те, що навчання в Польщі досить якісне, щорічно приїжджають сотні тисяч іноземців, та місць на всіх охочих, в гуртожитках не вистачає. Тому, потрібно підшукувати орендовані квадратні метри. Але, не варто засмучуватись, при правильному підході, виборі району (дзільниці), кількох співмешканців, можна знайти варіант, який буде навіть дешевше загального житла, при цьому значно комфортніше та надійніше. Звичайно, плануючи вчитися на бакалавра (6-8 семестрів), або на магістра (3-4 семестри), потрібно знайти квартиру, для довгострокової оренди. Через те, що часті переїзди з місця на місце принесуть додатковий клопіт та витрати. Дана стаття буде корисна для всіх шукачів орендної житлоплощі, бо ми розглянемо варіанти довгострокового найму квартири у Варшаві, а також особливості договору та додаткових платежів.

Переваги довгострокової оренди квартири в столиці РП

Явною перевагою є ціна оренди, адже на тривалий час винаймати житло значно дешевше. Але, є нюанси, які необхідно врахувати. Не поспішайте наймати квартиру на довго, якщо Ви перебуваєте на відстані. Навіть якщо Вас запевняють, що це безпечний та благодатний район, з хорошою транспортною розв'язкою, Вам краще переконатися у цьому самостійно. Адже, договір буде підписаний мінімум на півроку, а його розірвання може мати штрафні санкції, у вигляді місячної оплати. І якщо Ви заселилися, попередньо не переконавшись у правдивості інформації, ризикуєте сильно розчаруватися. Найкращим моментом для пошуку квартири на тривалий термін є період, після того, коли Вас зарахували до установи вищої освіти, та потрібно особисто передати оригінали Ваших документів до ВНЗ.

У будь-якому випадку, Ви будете знаходитись у місті навчання, та десь проживати, то чому б не зайнятися пошуком квартири на час освіти? Для того, щоб була видна різниця, розглянемо приклад: квартира студія у Варшаві в спальному районі на місяць обійдеться в 2200 злотих, а якщо від півроку, то 1600-2000, в залежності від ремонту та умов. До речі, якщо Ви вступаєте до вищого навчального закладу з допомогою нашої компанії, ми можемо надати Вам декілька варіантів на вибір, або підшукати квартиру на довгострокову оренду, нижче за ринкову вартість.

Особливості договору оренди

При підписанні контракту, Вам потрібно оплатити Кауцію, яка є заставною сумою за збереження наявного в квартирі майна. Дуже уважно читайте всі пункти, особливо ті, які стосуються обов'язків оплати сторонами платежів. Звичайно, комунальні зобов'язаний платити квартиронаймач, але ось чинш, який може обходитись навіть більше плати за наймання житла, варто обумовити, щоб платив орендодавець. У чинш включені не комунальні платежі, такі як податок на майно, відрахування до фонду ремонту будинку, ліфта та домофона, інші виплати. Проживаючи в Польщі понад три місяці, обов'язково потрібно прописатися за місцем проживання (замельдуватися). Підсумовуючи, варто зауважити, що у Варшаві, як і інших містах РП, довгострокова оренда квартири, або іншої житлової площі обійдеться на 30% дешевше.

Завдяки динамічному розвитку ринку орендної нерухомості, знайти житло не складає труднощів, але краще займатися цим питанням, перебуваючи на території країни, щоб особисто все оглянути, розпитати жителів дзільниці, та упевниться в хорошому транспортному сполученні. Також, будьте уважні при підписанні договору, шанс потрапити на недобросовісних ріелторів або орендодавців — невеликий, але істотно переплатити — цілком реально. До речі, фахівці UP-STUDY нагадують, що всі студенти, котрі вступають з нашою компанією можуть розраховувати на безкоштовний підбір житла та широкий спектр додаткових послуг.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини