Вартість житла для студента в Польщі

10815
Facebook Twitter
Вартість житла для студента в Польщі

Вартість житла в Польщі — це одне з нагальних запитання у студентів, які обрали польське навчанні у вищих навчальних закладах. Велика кількість державних ВНЗ і коледжів пропонують своїм учням гуртожиток.

Вартість житла в Польщі — це одне з нагальних запитання у студентів, які обрали польське навчанні у вищих навчальних закладах.

Велика кількість державних ВНЗ і коледжів пропонують своїм учням гуртожиток. Якщо студент вступає в приватний навчальний заклад, то є ймовірність того, що місця проживання при ньому не буде. У таких випадках знімають квартири або приватне спільне житло.

Види студентського житла в Польщі

Політика сучасних університетів полягає в тому, щоб забезпечити хороший навчальний процес і якісну освіту, а про все інше учень повинен подбати сам. Тому розглянемо види головного аспекту комфортного навчання — житло.

  • Гуртожиток державного зразка (аkademik — по-польськи). В кімнаті проживають по 2-3 людини. Є варіанти як для одного, так і для сімейної пари. Наявність всього необхідного для побутового життя (кабельний інтернет і Wi-Fi, ліжка, стільці, столи, шафи, книжкові полиці).
  • Приватні общині оселі. Нове і рідкісне явище в Польщі, тому існує певний ажіотаж через брак державних гуртожитків. Як правило, умови проживання в державних і приватизованих оселях загального типу не відрізняються. Бувають з коридорною системою (санвузол на поверсі) і з блочною (санвузол на кілька кімнат).

Кухня знаходиться на поверсі. У деяких приватизованих будинках кухня існує тільки на одному поверсі. Також, є пральні з пральними машинами. Звичайно, у будинків загального типу свої переваги й недоліки. Як і всюди, там весело, але одночасно і шумно. Зворотний бік такого побуту — це можливість звернутися за допомогою як в навчанні, так і з побутових питань. Місцезнаходження: в кампусах (університетських містечках), а значить максимально близько до місця навчання, що дозволяє заощадити на громадському транспорті і часу.— Квартири. Часто, польське зйомне житло на порядок дешевше українського, але будьте готові оплачувати не тільки оренду, а також комунальні послуги. В основному, учні орендують такі житлові приміщення по кілька людей. На двокімнатну — три-чотири бажаючих. Цінова політика проживання в гуртожитку і орендованому приміщенні практично однакова. Стипендія в 1000 злотих, дає можливість самим студентам оплачувати зйомну площу.

Вартість житла в Польщі

Якщо плануєте проживати в будинку загального типу або орендованій оселі, то доведеться сплатити Kaucji. Це разовий внесок і він потрібен для гарантії, що в разі чого Ви забезпечите відшкодування завданої шкоди майну і речам. При виселені цю заставу обов’язково повертають. Проживання в гуртожитку на даний момент становить 300-650 злотих за місяць (в залежності від ВНЗ, кількості осіб). Також можна зняти квартиру. На ціну впливають різні фактори: розташування зйомної оселі, кількість кімнат, умови, тощо. Як і всюди, в польських містах є райони, які мають загальну популярністю. Перевага в близькому розташуванні університету або інших, важливих для життя студента, місць. Тому вивчіть добре місто, в яке збираєтесь переїжджати жити та його райони. Звичайно, чим ближче квартира до центральної частини міста, тим вона дорожча. В середньому, вартість оренди на 1 людину становить 600-800 злотих, коливається від 500 до 1500 злотих на місяць, в залежності від місця та умов.

Найпоширеніші студентські райони щодо відповідності ціни та якості в Польщі: Piątkowo, Sołacz і Winogrady (Познань), Собаче поле (Вроцлав), Палац культури, Прага північ і південь (Варшава). Компанія UP-STUDY допомагає абітурієнту та його батькам у вирішенні житлового питання. Надає безкоштовний пошук (кілька варіантів на вибір) і консультацію в процесі. Всі учні, які бажають проживати в місцях, закріплених за ВНЗ, по приїзду на навчання, поселяються в заздалегідь заброньовані кімнати. Ви можете звернутися до наших спеціалістів за більш детальною інформацією стосовно вартості житла в Польщі, навчання за кордоном, мовних курсів і ряду інших питань, які стосуються освіти.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини