Інтернет для студента — як обрати пропозицію, навчаючись та проживаючи у Польщі?

2119
Facebook Twitter
Інтернет для студента — як обрати пропозицію, навчаючись та проживаючи у Польщі?

У віковій групі студентів, тобто у діапазоні від 18 до 24 років, кожен використовує Інтернет. Природно, якщо є попит, будуть і пропозиції, тому у статті ми розповімо, як не розгубитися та вибрати саме те, що потрібно Вам.

Студенти потребують Інтернет, щоб вчитися, заробляти кредити, готувати мультимедійні презентації та багато іншого. Попри країну навчання, ця необхідність проглядається у будь-якому випадку. Оскільки наші співвітчизники все частіше відправляються для придбання кваліфікації до університетів Польщі, варто розглянути, як залагодити це питання у даній європейській державі. Нагадаємо, що згідно з опитуванням CBOS, у віковій групі студентів, тобто у діапазоні від 18 до 24 років, кожен використовує Інтернет та є єдиною такою категорією. Природно, якщо є попит, будуть і пропозиції, тому у статті ми розповімо, як не розгубитися та вибрати саме те, що потрібно Вам.

Як студенти польських ВНЗ підключаються до Інтернету?

Інші результати опитування, проведеного CBOS, показують, що 87% громадян Польщі та тих, хто проживає на її території на тривалих підставах, підключаються до Інтернету бездротовим способом, використовуючи ноутбук, смартфон або планшет. Зазвичай використовується інтернет-з'єднання, яке є у орендних квартирах або гуртожитках, котре розподіляється між кількома користувачами, які використовують маршрутизатор. Тому висновки залишаються простими — необхідний швидкий фіксований зв'язок, який можна використовувати всім, хто проживає на одній території, якщо відбувається спільна оренда житла.

Волоконно-оптичний інтернет для учнів польських ВНЗ?

Волоконно-оптичний Інтернет як і раніше є новою технологією у Польщі, але досить доступним, тому знаходиться в межах фінансових можливостей. Хоча частина домогосподарств у РП, які використовують такий Інтернет, збільшилася у 2017 році у порівнянні з 2016 роком на 400%, він як і раніше використовується лише до 4% населення. Тому першим питанням має бути наступне: «Квартира студента дозволяє використовувати оптоволоконний інтернет?». Як правило, оператори дають можливість перевіряти такі дані на сайтах. Якщо студент зацікавлений в Інтернеті без довгострокового контракту UPC, для цього достатньо перейти до служби замовлень: https://www.upc.pl/internet/kup-internet/. Там потрібно лише вказати адресу, а потім отримати інформацію, якщо послуга доступна за місцем проживання.

Якщо є оптичне волокно — що далі робити?

Якщо послуга доступна за вказаною адресою, подальші кроки залежать від ситуації студента. Вищезазначена компанія UPC пропонувала спеціальні умови користування інтернетом для польських студентів у попередні роки, але тепер такої пропозиції немає. На практиці, її й не потрібно, адже чинні тарифи, котрі підходять будь-якій категорії населення. Це просто питання вибору правильного пакета, який дозволить використовувати інтернет певній кількості користувачів. Швидкість інтернету до 250 Мбіт/с забезпечує зручне з’єднання з мережею навіть на більш ніж 5 пристроях.

Без дозволу власника не вчиняйте дій!

Ситуація може виглядати дещо інакше у разі, коли студент орендує квартиру разом з колегами. Важливе значення мають домовленості, що містяться у договорі оренди квартири. Якщо, наприклад, необхідна нова установка на орендних метрах, можливо, буде потрібна згода власника. Установка без цього дозволу може закінчитися тим, що власник зажадає її видалення.

Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що, якщо квартира або інше житло не прив'язані до якогось провайдера та вибір робиться самостійно, тоді краще підключати волоконно-оптичний інтернет. Компанією, що надає найбільш прийнятні тарифи та якісне з'єднання, є UPC. Якщо немає можливості під'єднати оптоволокно, можна досліджувати ринок та знайти варіанти провайдера, який надає не тільки швидкий, але й дешевий інтернет.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини