Нерухомість в Польщі для студента. Як придбати квартиру?

7081
Facebook Twitter
Нерухомість в Польщі для студента. Як придбати квартиру?

Стаття актуальна для студентів, та інших громадян України через те, що розглядає всі питання, котрі стосуються придбання житла в РП.

Хто мріє про власне житло? Звичайно, всі розсудливі люди, які піклуються про своє майбутнє. І ось, саме такі далекоглядні люди, рік за роком, вкладають кошти в нерухомість Республіки Польща, адже це стабільна, розвинута країна, інвестуючи в нерухомість якої не тільки можна не хвилюватися, але й отримувати стабільний хороший дохід. Для іноземних студентів, які навчаються в закладах вищої освіти Польщі, немає перешкод у придбанні квартири, в будь-якому з міст. І взагалі, польська держава не перешкоджає в покупці іноземцями житла, якщо вони законно проживають на цій території. Правда, навіть маючи легальні підстави перебування в республіці, при покупці будинку, житла в прикордонній території, або ділянки від 1 гектара, потрібно отримати дозвіл. Стаття актуальна для студентів, та інших громадян України через те, що розглядає всі питання, котрі стосуються придбання житла в РП.

Особливості покупки житла для студентів

Всі без винятку іноземні студенти повинні мати законну підставу, щоб жити та вчитися в польських ВНЗ. Такими дозвільними документами є:

  • національна польська віза категорії D;
  • Карта побиту (посвідка на проживання).Крім основних повноважень, дозволу на проживання, якщо Ви плануєте залишитися в РП на тривалий час і після навчання, тоді краще відразу з першого курсу оформляти Karta czasоwego pоbytu, а особливо це вигідно, враховуючи, що скасовано правило 45 днів, яке не дозволяло раніше такого терміну до закінчення візи, подавати документи на Карту. Завдяки наявності одного з двох документів, студент може купити житло в Польщі, без додаткових дозволів. На скільки це реально, якщо учень підробляє самостійно — це вже наступне питання, але держава не перешкоджає, а, значить, якщо випаде шанс, можна придбати власні квадратні метри.

Врахуйте, що, купуючи будинок, або площа поблизу кордону, садибу від 1 Га, потрібно отримати дозвіл від органу управління Воєводством, та останнє слово буде за Воєводою, який може запросити додаткові документи. Також, не варто розраховувати на пільги та нові статуси. Якщо студент навчається на підставі візи D, то придбана житлова площа не відкриває для нього посвідки на проживання.

Вартість квартири в польських містах

Обираючи квартиру, потрібно відразу визначитися, який ринок (первинний чи вторинний) Вас цікавить. Завдяки стрімкому зростанню продажів, ринок нерухомості динамічно розвивається, тим більше, що вартість 1 квадратного метра в 5 разів нижче вартості у Франції. Питанням пошуку відповідного варіанту можна займатися самостійно, але тоді бути дуже пильними, або за допомогою ріелтора. У чужій країні, звичайно, краще та безпечніше скористатися допомогою кваліфікованого фахівця, але потрібно вивчити та укласти контракт, щоб знати, хто та за що платить. Цінова ситуація, станом на 2017 рік, виглядає наступним чином:

1. Варшава — на первинному ринку €1923 на вторинному — €2161.

2. Вроцлав — в новобудові за 1 м2 треба заплатити €1428, на в готовому будинку — €1471.

3. Познань — нова квартира € 1560, а в житловому будинку — €1430.

Будьте готові, що, купуючи квартиру в новобудові, вона буде здана у вигляді stan deweloperski, що означає, буде знаходиться в стані забудови тому, після здачі будинку в експлуатацію, другою фазою буде повний ремонт.З викладеного матеріалу випливає, що перешкод для покупки студентами квартири не існує. Бажаючи придбати будинок, потрібно розраховувати, що для прийняття рішення Воєводою, може піти 3-4 місяці. Також, є ймовірність оформити іпотеку, яка в три рази дешевше, ніж в Україні, але потрібно дотримуватися відповідних вимог.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини