Вартість квартир в Польщі на одному рівні з Києвом. Купівля квартири для студента

6948
Facebook Twitter
Вартість квартир в Польщі на одному рівні з Києвом. Купівля квартири для студента

В даній статті ми торкнемося теми, що стосується вибору потрібного житла для іноземного студента під час навчання та після нього, а також вартості польських квартир для проживання.


Вибір університету, міста та навіть країни для здобуття вищої освіти є важливим рішенням студента для побудови успішної кар'єри та життя в цілому. Як відомо, польські вищі навчальні заклади вважаються одними з кращих ВНЗ у всьому світі, що надають високоякісну освіту за Болонською програмою навчання. Тому, університети Польщі мають велику популярність серед іноземних студентів. Основним завданням для українських студентів, після вступу до престижного ВНЗ Польщі, стає питання проживання за кордоном. З цієї причини в даній статті ми торкнемося теми, що стосується вибору потрібного житла для іноземного студента під час навчання та після нього, а також вартості польських квартир для проживання.

Умови придбання нерухомості в Польщі для українських студентів

Як правило, після зарахування до польського ВНЗ учневі пропонують місце в університетському гуртожитку, але їх кількість обмежена. Тому, через відсутність вільних місць, часто, студенту доводиться самостійно шукати житло на час навчання. Зважаючи на це, багато учнів віддають перевагу найманим квартирам. Однак, іноземні випускники польських ВНЗ, отримавши європейські дипломи, нерідко залишаються жити та працювати в Польщі. Відповідно, потреба в постійному житлі зростає. Оплата щомісячних платежів господареві орендованої квартири протягом 5-ти років навчання та подальші витрати на орендоване житло — це невигідне рішення для іноземного студента або випускника. Тому, студентам та його батькам рекомендується придбати власне житло/квартиру для економії сімейного бюджету.

Згідно з польським законодавством, іноземні громадяни можуть офіційно купити житло, тобто придбати права власності, на території Польщі. Нижче, ми розглянемо умови придбання нерухомості в Польщі:

1. Придбати квартиру може іноземець, у якого є національна польська віза, дозвіл на постійне проживання або дозвіл на перебування на певний період.

2. У разі, покупки будинку або житла в передмісті площею понад 1 гектар, громадянину з іншої країни доведеться оформити дозвіл Міністерства Внутрішніх Справ Польщі.

3. Після оформлення дозволу, якщо це необхідно, ріелтор та покупець укладають попередній договір про купівлю та продаж. При цьому, залишається задаток в розмірі 5-10% від загальної вартості житла.

4. Потім, складається основний договір, в якому всі права по даній нерухомості переходять новому власнику.Весь процес з оформлення нерухомості ведеться за допомогою нотаріуса та повинен бути обов'язково зареєстрований в необхідних державних органах.

Скільки коштує квартира в Польщі?

Вартість нерухомості в польській державі досить доступна та схожа з цінами на українському ринку нерухомості, але умови, якість самого житла та обслуговування — істотно різняться. Цінова політика польських квартир залежить від ряду факторів: квадратна площа, санітарно-гігієнічні умови, та, звичайно ж, місце розташування — місто та район. Відповідно, найбільш дорогі квартири в столиці Польщі — Варшаві. Мінімальна вартість квадратного метра варшавських квартир становить близько 7000 злотих. Друге місце за популярністю та вартістю займає місто Краків. Ціни на краківську нерухомість починаються від 6000 злотих за кв.м. Далі, за рейтингом йдуть міста Познань та Вроцлав, де житло коштує приблизно 5300 злотих за кв.м. Також, Республіка Польща надає можливість скористатися іноземним громадянам спеціальними кредитними програмами для фінансового поліпшення покупки квартири студенту.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що покупка житла за кордоном — це вигідна та безпечна інвестиція, яку в майбутньому Ви зможете примножити. Тим більше, що придбати квартиру в Польщі може кожен український громадянин без спеціального дозволу. Польський ринок нерухомості надає широкий вибір різних видів житла тому, українським студентам буде легко знайти потрібну квартиру по квадратурі та місцю розташування.Для проживання студентів тільки на час навчання, фахівці UP-STUDY рекомендують знімати місце в гуртожитку або квартиру разом з одногрупниками. Крім того, для абітурієнтів, які вступають за програмою UP-STUDY, компанія пропонує безкоштовний підбір житла в Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини