Варшава. Які перспективи відкриваються перед студентами в столиці Польщі?

10164
Facebook Twitter
Варшава. Які перспективи відкриваються перед студентами в столиці Польщі?

Дана стаття буде цікавою та пізнавальною всім іноземним громадянам, які планують нанести візит до Варшави, або працевлаштуватися, вчиться, проживати в РП через те, що ми розглянемо всю специфіку столиці, та її особливості.

Варшава — це місто контрастів, найбільше з усіх в Республіці Польща, яке є не тільки столицею країни, а й центром досліджень, науки, бізнесу, культури, туризму, а також чималу роль відіграє в студентському житті. З чисельністю населення в майже 1 800 000 жителів, воно займає площу в 517.25 квадратних кілометрів. Це унікальне та єдине місто, яке має окреме законодавство, для визначення його структури. Цікаво й те, що на території столиці влаштувалися агентства «Frontex», яке відповідає за безпеку всіх зовнішніх кордонів ЄС, та БДІПЛ — котре являється Бюро інститутів з демократії та прав людини. Дана стаття буде цікавою та пізнавальною всім іноземним громадянам, які планують нанести візит до Варшави, або працевлаштуватися, вчиться, проживати в РП через те, що ми розглянемо всю специфіку столиці, та її особливості.

Основні відомості про столицю Польщі

Становлення міста тривало кілька століть, але датою заснування можна вважати 1300 рік. За свою багатовікову історію пережила багато міжусобних військових перипетій, епідемій та масштабних пожеж, але вистояла, та тепер, можна милуватися не тільки новими красивими спорудами, але пам'ятками архітектури та мистецтва. Столиця зробила крок значно далі інших міст Польщі в економічному, соціальному, політичному та освітньому зростанні. Тут грамотно організовані дипломатичні управління, активно розвивається бізнес та підприємництво, розташовані центральні офіси міжнародних та світових корпорацій і концернів, що виводить її на новий європейський рівень, та приносить комфорт та добробут всім громадянам, які проживають у Варшаві, незалежно від національності та статусу.

Завдяки високим інвестиціям та низького рівня безробіття, щорічно населення збільшується внаслідок великого припливу іммігрантів, які розглядають Республіку Польща, як місце свого постійного проживання. Динамічно розвивається ринок нерухомості, як оренди, так і купівлі/продажу, а також, добре розвинена транспортна система, що важливо при короткостроковому та тривалому перебуванні.

Особливості вищої освіти та ВНЗ Варшави

Всього Варшава налічує близько сорока закладів вищої освіти державного та приватного типу, в яких навчаються до трьохсот тисяч студентів. При чому, завдяки активній українізації вищої освіти, Польща вперше випередила Німеччину, за кількістю студентів з України, відсоток яких зріс на 50 пунктів, в порівнянні з попереднім роком, десь до 10 000 учнів, значна частина з яких влаштувалася саме в столиці. У співвідношенні до всього населення міста, студентська спільнота вищих навчальних закладів становить не менше 15%. Це обґрунтовується тим, що вчитися у Варшаві не тільки престижно, але й дуже перспективно. Крім європейського якісного диплома, який визнається всіма країнами Європи, а також, Канадою та Сполученими Штатами, вартість навчання настільки доступна, що може бути по силах людям з будь-яким достатком.

Також, шанс на працевлаштування після закінчення ВНЗ просто приголомшливий, 9 з 10 студентів, отримавши диплом, одразу приступають до роботи. Величезна можливість проходити оплачувані стажування, а також підробляти під час навчання, та залишитися в компанії на постійно місце роботи. Завдяки тому, що приватні вищі навчальні заклади мають налагоджені контакти з іноземними роботодавцями, без проблем можна виїхати з метою працевлаштування в Німеччину, Францію, Бельгію, та, навіть у Великобританію, при цьому без нострифікації диплома.Підсумовуючи, слід звернути увагу, що завдяки впізнаваності Варшави, що властиво всім столицям, ні у кого не виникне питання, що це за місто та в якій країні. Тут комфортно та цікаво не тільки відпочивати, але й вчитися, працювати, жити. Вибираючи це чудове місто, Ви ніколи не пошкодуєте про візит сюди, або проживання на його території, бо можна не тільки ґрунтовно познайомитися з культурою та менталітетом, а й побачити, дізнатися те, що залишиться у пам'яті назавжди.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини