Як отримати посвідку на проживання в Польщі?

6234
Facebook Twitter
Як отримати посвідку на проживання в Польщі?

Стаття актуальна для всіх жителів СНД та інших іноземців, які планують відкривати Karta Pobytu тому, що розглядає найдоступніші варіанти її отримання.

Все частіше українці замислюються про те, щоб змінити нестабільну та корумповану батьківщину, на європейську цивілізовану країну. На жаль, ситуація в Україні провокує, як абітурієнтів, так і середньостатистичних українців іммігрувати в Республіку Польща, з метою навчання у вищих навчальних закладах, або працевлаштування. На сьогодні, існує кілька способів легально облаштуватися на польській території, але найперспективнішим є оформлення Карти Побиту (посвідку на проживання).

Цей документ має більше перспектив, ніж національна польська віза категорії D, хоча обидва дозволяють законно знаходитись, вчитись та працювати у Польщі, але перший має дає більш широкий спектр можливостей, які ми розглянемо далі.

Стаття актуальна для всіх жителів СНД та інших іноземців, які планують відкривати Karta Pobytu тому, що розглядає найдоступніші варіанти її отримання.

Хто має право претендувати на Карту Побиту?

Існує кілька категорій іноземних громадян, які можуть мати різні підстави, для оформлення такого роду документа, до них відносяться:

1. Студенти, які навчаються на стаціонарній формі, або тривалих мовних курсах. Також, до цієї категорії прирівнюються дорослі не громадяни Польщі, які приїхали у країну з метою навчання на професійних курсах. В цьому випадку, Карта видається на підставі зарахування ВНЗ Вас до лав студентів.

2. Чоловік/дружина польського громадянина. Потрібно бути в офіційному шлюбі, вести спільне господарство.

3. Іноземець, який уклав довгостроковий контракт на роботу в РП. Підставою виступає договір найму.

4. Підприємці або бізнесмени, які організували власну справу в РП.

5. Громадяни, з наявністю польського походження, та можливістю довести це оригіналами документів.

Якщо Ви підпадаєте хоч під одну з перерахованих вище категорій, тоді можна сміливо починати готувати пакет документів для подачі їх до відповідних інстанцій.

Переваги посвідки на проживання

Якщо Ви перебуваєте в Польщі на законних підставах, тоді не важко буде придбати власне майно, наприклад, квартиру тому, що для цього не потрібно додаткових дозволів, досить того, що у Вас є ПНП. До інших переваг відносяться:

  • багаторазові перетини кордону, без додаткових дозволів;
  • можливість придбання автотранспорту;
  • можливість законного працевлаштування без дозволу на роботу, та робочого запрошення;
  • подорожі Шенгенською зоною. Можна вільно знаходитись у будь-якій європейській країні до трьох місяців, протягом півроку;
  • вступати до державних закладів вищої освіти на рівних з поляками, тобто претендувати на бюджетне відділення;
  • організувати та вести власний бізнес, відкривати фірми, компанії;
  • шанс на оформлення національної польської візи категорії D, для всіх членів сім'ї;
  • по закінченню трирічного терміну, власники ПНП мають право на оформлення Karta stałego pobytu (ПМП).

Дуже актуальною інформацією є те, що власники Карти Побиту, які бажають поїхати в Сполучені Штати або Велику Британію, можуть подавати документи до відповідного консульства, та сподіватися на позитивний результат тому, що відсоток відмови значно нижче, ніж в Україні.

Отже, відкрити Karta czasоwego pоbytu в Республіці Польща не на стільки складно, як думають багато потенційних претендентів. Якщо підійти до питання ґрунтовно, вдатися до його суті, то, зважаючи на такий значний перелік тих, хто може претендувати на оформлення Карти, можна знайти варіант, який підійде саме Вам. Як показує багаторічна практика фахівців UP-STUDY, влаштуватися на польській території зараз, значить закласти міцний фундамент для себе та своїх дітей.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини