В яких галузях гірше/краще всього працювати у святкові дні?

854
Facebook Twitter
В яких галузях гірше/краще всього працювати у святкові дні?

Розробники як одні з небагатьох знають, як по-справжньому розслабитися. Хто ще цінує особистий час та простір, а кому доводиться працювати у вихідні/святкові дні? Обговоримо цей аспект у даній статті.

Поляки, як і нерезиденти, які живуть у цій європейській країні, — одна з найбільш зайнятих націй у світі. Майже половина людей, які знаходяться у віці, що дозволяє офіційно працювати, зізналися, що залучені у неробочий час, а також отримують ділові дзвінки та електронні листи у святкові дні. ІТ-індустрія є винятком. Розробники як одні з небагатьох знають, як по-справжньому розслабитися. Хто ще цінує особистий час та простір, а кому доводиться працювати у вихідні/святкові дні? Обговоримо цей аспект у даній статті.

3/4 польських співробітників зізнаються у роботі понаднормово. Для деяких з них це виняткова ситуація, але 44% підкреслюють, що це стандарт в їхніх компаніях. Не всім вдається розслабитися під час канікул. Бізнес дзвінки отримують 48%, а електронні листи — 35% респондентів. ІТ-індустрія є винятком. Це те, що випливає з даних Randstad, включених в останній «Монітор ринку праці».

Кращі умови в IT, гірші у фінансах

За словами Матеуша Жидека, представника Randstad: 38% програмістів у відпустці відключаються від ділових контактів, попри те, що телефони отримують 42% з них. У порівнянні з іншими галузями це небагато. Наприклад, 58% працівників, зайнятих у сфері фінансів та страхування, отримують робочі телефони, у тому числі на час відпустки, а 53% людей з компаній, зайнятих у сфері культури, розваг, відпочинку та спорту, перевіряють ділову електронну пошту щодня.



Співробітники працюють у неробочий час, тому що вони повинні або хочуть?

14% польських співробітників належать до групи фахівців, що працюють у неробочий час. 21% залишаються у неробочий час не рідше одного разу на тиждень, а ще 21% — не рідше одного разу на місяць. Це в основному відноситься до менеджерів середньої ланки (89%), майстрів та бригадирів (86%), а також співробітників рекламної та медіаіндустрії (87%) або фінансового та страхового секторів (83%). Однак відрадно, що майже половина (48%) отримує за це додаткову винагороду, а деякі можуть отримати додатковий оплачуваний вихідний.

У неробочий час близько 68% програмістів також працюють, але, як відзначають експерти, вони роблять це добровільно. Відповідно до останнього звіту, кодування — це не просто робота для більш ніж 80% програмістів, а хобі та захоплення, яке приносить прибуток, оскільки за проєкти, що реалізуються вдома на фріланс-основі, вони отримують досить хорошу плату. Але це також одна з умов для досягнення вищого рівня просуваючись кар'єрними сходами в ІТ. Розробники знають, що вони не можуть перестати працювати з 8 до 16, по вісім годин на день. Важко очікувати, що касир з продовольчого магазину знижок прийде додому та буде сидіти перед приватним касовим апаратом для розваги. Для програміста написання нових рядків коду, ігор або додатків — це більше, ніж просто робота.

Як часто фахівці, попри вік, змінюють роботу?

Тільки в останні шість місяців кожен п'ятий польський працівник вирішив змінити роботодавця. Найвищі показники стосувалися касирів, продавців, співробітників з обслуговування клієнтів (38%), некваліфікованих працівників (26%), а також працівників фінансової та страхової галузі (34%), безпеки (28%) та торгівлі та ремонту транспортних засобів (24%).

Роботодавців у сфері культури, розваг, відпочинку та спорту (4%), освіти (5%), а також телекомунікацій та інформаційних технологій (5%) міняли рідше. Працівники IT-галузі обертаються у середньому у чотири рази рідше, ніж представники інших професій!

Отже, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що ситуація аналогічним чином стосується студентів, котрі працюють. Трохи інакше йдуть справи у тих учнів, у яких гнучкий графік, оскільки комусь випадають зміни у святкові дні. Проте, якщо говорити про роботу у неробочий час, така ситуація не влаштовує більш ніж половину співробітників, але це може змінитися незабаром.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини