ІТ-індустрія відкрита для молодих програмістів та без досвіду

1301
Facebook Twitter
ІТ-індустрія відкрита для молодих програмістів та без досвіду

Ринок стажувань та практики в ІТ-індустрії зростає дуже швидкими темпами. Це відповідь, як кадрові потреби роботодавців, котрі зростають, так і на амбіції студентів або випускників, охочих професійно розвиватися.

Ринок стажувань та практики в ІТ-індустрії зростає дуже швидкими темпами. Це відповідь, як кадрові потреби роботодавців, котрі зростають, так і на амбіції студентів або випускників, охочих професійно розвиватися. Серед галузевих компаній попит на молодих співробітників спостерігається вже кілька років, що проявляється в активності у сфері підбору персоналу. Це стимулює інноваційний підхід до процесу підбору персоналу та охоплення потенційних майбутніх співробітників на все більш ранній стадії їх професійного життя. На це також впливає той факт, що студенти польських та інших європейських установ освіти починають свою роботу все раніше. Вони хочуть отримати перший професійний досвід та застосувати на практиці знання, отримані під час навчання. Таким чином, вони полегшують вихід на ринок праці після закінчення ВНЗ.

На який заробіток може розраховувати програміст?

ІТ-ринок — це ринок працівників, тому він є однією з найвисокооплачуваніших галузей. Це приваблює молодих людей, тому що дає їм можливість здобути незалежність та купити власне житло, відкрити бізнес або втілити у життя іншу мрію. Як підкреслюють практики, початківці програмісти повинні демонструвати навички та набувати досвіду, щоб розраховувати на високі зарплати, які фігурують у звітах про винагороду у галузі. Ви повинні знати, що оплата може бути високою, але вимоги будуть не нижче.

Якщо хтось керувався вибором цієї галузі з фінансових причин, але його навички не виходять за рамки середнього, він може бути розчарований. Те ж саме стосується людей без досвіду. Норма у цьому випадку — оплата у середньому у країні.

В IT працюють без досвіду?

Компанії визнають, що залучати співробітників варто на початку їхньої кар'єри. На ринку є такі організації, які сприймаються як «кузні», котрі привертають людей незабаром після навчання або іноді ще під час навчання. У них є досвід знайомства молоді з професійним світом. Вони пропонують багату програму навчання та впровадження. Ця тенденція буде розвиватися, особливо у менш популярних місцях, але також і у тих, де через високу насиченість ринку складно швидко знайти кваліфікований персонал або витрати на його залучення занадто високі.

Власне «виховання» молодого персоналу дозволяє не тільки привчати його до відповідної методології або стандартів роботи, а й прищеплювати йому добру волю. Таким чином, інвестиції, вкладені у конкретну людину, окупаються, тому що у роботодавця є фахівець у команді, тісно пов'язаний з його робочим місцем.



Робота для початківця програміста

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що молоді люди також самі шукають роботу, не просто відправляючи традиційне резюме, коли знаходять цікаву рекламу. На даний час існує набагато більше можливостей представити себе потенційному роботодавцю, та молоді люди прагнуть використовувати їх. Компанії співпрацюють зі студентськими товариствами у цікавій формі. Тематичні дослідження, семінари та лекції проводяться в університетах. Компанії присутні на ярмарках вакансій, співпрацюють з офісами кар'єри або відвідують університети, представляючи свою організацію та можливості.

Під час таких заходів з'являється шанс представити свої навички та встановити професійні контакти. При пошуку першої роботи, практики або стажування в IT також варто використовувати соціальні контакти, наприклад, запитати у друзів або розміщувати рекламу у соціальних мережах.

Отже, у разі відсутності досвіду, варто переконати потенційного роботодавця у тому, що м'які компетенції іноді є важливішими. Крім загальних знань в області ІТ, роботодавці очікують від студентів та випускників, перш за все, «неупередженості», універсальності, активності, пристрасті, сміливості, творчості, а також смирення. На етапі початку стажування, практики або першої роботи в основному оцінюється потенціал. Важко говорити про оцінку досвіду. Це м'які аспекти, які багато у чому вирішать, чи перетвориться потенціал людини у комерційну цінність через деякий час.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини