В яку пору року краще відвідати Гельсінкі?

1411
Facebook Twitter
В яку пору року краще відвідати Гельсінкі?

У даній статті ми розповімо, як можна повеселитися у Гельсінкі у різні пори року, а також надамо огляд основних визначних місць фінської столиці.

Світ чудовий та прекрасний, та поки Ви не обтяжені великою кількістю обов'язків, відповідальністю та іншими обставинами, варто подивитися, як можна більшу кількість країн. Таким девізом користуються студенти освітніх структур Республіки Польща, тому майже кожні вихідні, або хоча б раз на місяць, вони відправляються до країн, найчастіше, Шенгенської зони, щоб відкрити їх для себе, почерпнути натхнення, можливо навіть завести нові корисні знайомства. Не останньою у списку бажаних для відвідування країн є столиця Фінляндії — Гельсінкі. Причому практично у будь-яку пору року, тут є перелік доступних розваг, крім огляду визначних пам'яток. У даній статті ми розповімо, як можна повеселитися у Гельсінкі у різні пори року, а також надамо огляд основних визначних місць фінської столиці.

Коли краще приїжджати до Гельсінкі?

Немає однозначної відповіді на питання, оскільки все залежить від пріоритетів мандрівника. Проте фахівці UP-STUDY рекомендують вибирати або період напередодні Нового року та свята Різдва Христового, або літній час, оскільки у березні-травні, а також вересні-початку листопада тут настільки інтенсивні вітри, що дуже складно отримати задоволення від чого-небудь. Розглянемо, чим можна зайнятися у різні пори року у цьому куточку світу:

  • У зимовий час. Звичайно, свято у Фінляндії можна відчути сповна, адже саме ця країна вважається батьківщиною Йоулупуккі. Прекрасні білі ночі, незабутнє мерехтіння північного сяйва, знайомство з персонажем, знайомим ще з дитячих казок — все це залишить незабутнє враження, переверне свідомість та подарує приємні радісні спогади на довгі роки.
  • У літній час. Завдяки помірному температурному режиму, відпочивати влітку у Гельсінкі дуже комфортно. У цей час найкраще присвятити себе пішим прогулянкам та огляду визначних місць, національних парків, архітектури міста та інших відкритих майданчиків.

Які пам'ятки варто обов'язково оглянути, приїжджаючи до Гельсінкі?

Все залежить від терміну перебування, але є ті принади фінської столиці, які є обов'язковими для перегляду, навіть якщо Ви прибули на дуже короткий час, серед них:

  • Музей сучасного мистецтва «Кіасма». Він не схожий на музей у класичному розумінні, скоріше це своєрідна багатошаровий творчий майданчик, де можна побачити різноманітні прояви мистецтва сучасності. Кожен знайде для себе надихаючі твори, тому не обійдіть його стороною.
  • Свеаборг. Куди ж без фортеці?! Побудована 270 років тому, вона досі вражає своєю архітектурою, розповідає свою історію за допомогою музеїв, розташованих на території та є одним з основних перлів столиці.

  • Церква Темппеліаукіо. Вона стане цікавою для всіх відвідувачів, попри світогляд та віросповідання, оскільки має багато цікавих елементів. Наприклад, щоб встановити купол, будівельники свого часу підірвали скелю, в утвореній воронці він і був вмонтований.
  • Аквапарк Серена. Улюблена розвага як городян, так і гостей столиці, адже він є найбільшим в Європі та нараховує десятки атракціонів на будь-який смак та тип розваги. Правда, для того, щоб провести час на його території, необхідно трохи віддалитися від Гельсінкі.

Отже, прогулюючись фінською столицею у Вас буде можливість отримати насолоду від незабутніх пейзажів, цікавої архітектури та традиційної кухні. У будь-яку пору року у Гельсінкі або інших містах можна знайти заняття до душі. Головне — відпочинок у цих краях ніколи не буде нудним, та, що важливо для студентів польських університетів, він не виллється у великі витрати.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини