Основні визначні пам'ятки Польщі

2495
Facebook Twitter
Основні визначні пам'ятки Польщі

У статті ми поділимося корисною інформацією про список головних визначних пам'яток Польщі, які набули популярності в усьому світі, а також про цікаві факти про них.

Головне питання, яке виникає у тих, хто вирушає у подорож в іншу країну — це: “Що цікавого подивитися?”. Польська держава є однією з найкрасивіших країн у всій Центральній Європі з унікальними архітектурними витворами мистецтва, красивими пейзажами та розвиненою інфраструктурою. Ще, Польщу називають країною замків та лицарів або перлиною серед держав Східної Європи. Костели у готичному стилі, замки та затишні вулички, що зберігають багатовікові таємниці, а також легенди Польщі — переконують іноземців у даному факті. Далі, у статті ми поділимося корисною інформацією про список головних визначних пам'яток Польщі, які набули популярності в усьому світі, а також про цікаві факти про них.

Відомі та унікальні місця Польщі

  • Вавельський замок або Вавель. Він є головним символом та визначною пам'яткою для польського народу. За значущістю, це як Києво-Печерська лавра для українців. Замок був споруджений на пагорбі, який польською звучить, як вавель, у Кракові, на лівому березі Вісли. Він являє собою цілий комплекс з кафедральним собором, оточений 19-ма каплицями, королівським замком, будівлею семінарії, садом, вежами та іншими об'єктами системи замкових укріплень. Довгі роки замок був королівською резиденцією. Однак, після серії пожеж, король не витримав та переніс свою резиденцію, а заодно і столицю Польщі, до Варшави. Крім іншого, Вавель неодноразово був підданий розграбуванню. У 1905 році, він був викуплений поляками в Австрійської імперії, та реставрований за підтримкою польських меценатів, імена яких написані на стіні вздовж головної ​​дороги з бруківки.
  • Державний музей Аушвіц-Біркенау. Він знаходиться в Освенцимі, та внесений до культурної спадщини ЮНЕСКО. Структура пам'ятки складається з трьох основних концтаборів. Освенцим — це один з найбільших нацистських таборів, в якому було вбито більш ніж мільйон людей, в основному — єврейського походження, але були й цигани, й військовополонені. До сих пір, загальна кількість жертв так і не була встановлена. Визнані недієздатними в'язні знищувалися у спеціальних крематоріях, а також вмирали від нелюдської рабської праці, епідемій, медичних експериментів, голоду та холоду. Атмосфера цього місця дуже важка. Вона передає страшні події того часу та змушує задуматися про справжні цінності життя. Туристам радять приїжджати інформаційно-підготовленими або брати екскурсовода, щоб час в Освенцимі не минув дарма. Колишній в'язень табору, Казимеж Смолень, був одним із засновників музею та його директором до 1990 року.

  • Соляна шахта. Вона розташована у місті Величка та є однією з найбільш незвичайних туристичних місць Польщі. Багато років тому, на території шахти було море, яке з часом пішло, та залишило після себе багато солі. Її почали видобувати з 13-го століття, але вже з 20-го століття це місце стало польською пам'яткою, яку було внесено до списку спадщини ЮНЕСКО. Шахти Величка складаються з дев'яти рівнів, глибиною до 327 метрів. Щоб спуститись на перший рівень шахти, необхідно пройти 380 сходинок, а це 62 метри глибини. Екскурсії проводять до третього рівня, та займають вони 2-3 години. Туристи можуть подивитися підземні озера, старовинні дерев'яні машини, які видобували сіль, понад 20 підземних каплиць, історичні статуї та фрески, витесані на солоних стінах. Також, у шахті знаходиться санаторій, ресторан, зал для проведення різного роду заходів. У кінці екскурсії, туристам пропонується поїздка на старовинному ліфті у повній темряві. Варто зазначити, що стінки ліфта мають великі тріщини, через які проникає холодний вітер, що робить цю розвагу досить екстремальним заняттям.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що Республіка Польща — це європейська країна з великою культурною спадщиною, загадковою, місцями важкою, історією та неймовірною природою. Для повного занурення у культуру, історію та традиції польської держави, фахівці UP-STUDY рекомендують брати екскурсії з гідом або гуляти архітектурними пам'ятками з корінними поляками, які знають все про свою країну. Неважливо, в яку пору року або час Ви будете у Республіці Польща, вона залишить незабутній слід у Вашому серці, масу позитивних емоцій та вражень.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини