В якому місті Польщі найкраща екологія?

15438
Facebook Twitter
В якому місті Польщі найкраща екологія?

Як і більшість індустріально розвинених країн, РП має забруднення у мегаполісах, але це не заважає їй мати хорошу екологію на інших ділянках, та, що важливо, навіть перспективні плани щодо поліпшення ситуації.

Ні для кого не є секретом, що українців у Республіці Польща дуже багато, оскільки наші співвітчизники мігрують до цієї європейської держави з найрізноманітнішими цілями: отримання якісної освіти, створення або перезапуск бізнесу, возз'єднання з найближчими родичами, отримання додаткових компетенцій та інше. Природно, з огляду на те, що ця країна динамічно розвивається, має визначену політичну ситуацію, стабільну економіку, в її містах комфортно не тільки вести справи, а й жити. Але, багато хто замислюються над тим, наскільки чистий кожен куточок цієї держави, яке місто має кращу екологію, а може, є куточки Польщі, які експерти називають її легенями?! Як і більшість індустріально розвинених країн, РП має забруднення у мегаполісах, але це не заважає їй мати хорошу екологію на інших ділянках, та, що важливо, навіть перспективні плани щодо поліпшення ситуації на проблемних дільницях. Саме розгляду екологічної ситуації у Польщі буде присвячена дана стаття, тому її варто прочитати кожному резиденту країни та іноземцю, щоб трохи орієнтуватися у тому, що відбувається.

Кращі екологічно чисті міста Польщі

Кажучи про те, де у Польщі найбільш комфортно дихається, фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що до проблем екології у цій країні уряд та громадяни підходять з усією відповідальністю. По-перше, навіть елементарне сортування сміття вже є неоціненним внеском, а у РП його поділяють на 4-5 контейнерів, у залежності від типу матеріалу та виду необхідного перероблення. По-друге, як за особистою ініціативою, так і на розсуд органів місцевого управління висаджуються все нові дерева, створюються паркові зони, сквери, озеленені зони відпочинку. Розглядаючи міста Польщі з кращого екологією, не можна обійти увагою такі куточки, які за останніми дослідними даними мають найбільш низький середньорічний відсоток концентрації пилу у повітрі:

1. Гдиня — місто-порт на Балтійському узбережжі, що розташувалося на півночі РП, яке у порівнянні з іншими є досить молодим.

2. Шклярська Поремба — затишне містечко, яке знаходиться у Нижньосилезькому воєводстві. Воно є гірськолижним курортом, що розташувався на гірському масиві Крконоше, який є не що інше, як заповідник.3. Слупськ, що знаходиться у Поморському воєводстві, який має вдале розташування, оскільки розкинувся на мезорегіоні Кошалінського узбережжя.

4. Білосток. Його можна знайти на річці Бяла, у північно-східній частині Польщі, примітно те, що саме він має назву «Зелені легені Польської Республіки».

5. Ожарув — знаходяться у Свєнтокшинському воєводстві та має безліч зелених територій у межах міста та за ним.

6. Тчев — він розкинувся у низов'ях Вісли, відомий серед любителів зеленого туризму.

7. Щецин — це місто розкинулося на річці Одер, славиться не лише своєю унікальною природою, але й великою кількістю пам'яток.8. Ольштин — північне польське місто, яке має багату історію, красиві пам'ятники та приваблює любителів екотуризму.Підсумовуючи, варто зауважити, що, на сьогодні, найбільш забрудненими вважаються у порядку спадання Краків, Катовіце та Варшава, але президент, органи місцевого управління та ентузіасти, серед яких люди бізнесу, науки та інших сфер діяльності всіляко намагаються виправити цю ситуацію. Якщо Ви прийняли рішення навчатися у Польщі, щоб отримати якісний європейський диплом за доступною вартості, то ситуація з екологією навряд чи буде вирішальним фактором при виборі міста одержання освіти. Якщо все ж є бажання вчитися у місті з краще екологією, тоді можна ретельно придивитися до Західнопоморського університету бізнесу у Щецині або Ольштинського університету, а наші фахівці допоможуть з вибором спеціальності, вступом, пошуком житла та відкриттям візи.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини