Університети в Запоріжжі. Чи можна перевестися в середині року з українського ВНЗ в польський?

8373
Facebook Twitter
Університети в Запоріжжі. Чи можна перевестися в середині року з українського ВНЗ в польський?

У європейських країнах, в тому числі і в Республіці Польща, перехід з одного університету в інший — звична практика. Найчастіше, так відбувається через те, що з'являються нові обставини, або є охота змінити напрямок.

У європейських країнах, в тому числі і в Республіці Польща, перехід з одного університету в інший — звична практика. Найчастіше, так відбувається не тому, що студент отримав розчарування в обраній раніше структурі, а через те, що з'являються нові обставини, або є охота змінити напрямок досліджень, а може поглибити свої знання в теоретичній або практичній частині. Проблем в такому переводі не виникає, весь процес відкритий та не вимагає додаткових зусиль: учень освітньої структури подає запит в деканат, після чого, отримує пакет необхідних документів. В Україні все інакше, втім, як і самі мотиви переходу в університет іншої країни, саме про це ми поговоримо більш детально.

Університети Запоріжжя. Причини переведення в польські ВНЗ

Установи вищої освіти України, на сьогодні, здатні запропонувати своїм студентам дуже мало перспектив. Кваліфікацію диплома потрібно підтверджувати, бажаючи розвиватися на міжнародному рівні. Вартість, в порівнянні з якістю — досить завищена. Спостерігається присутність корупційних схем та упередженого ставлення до студентів. Тим не менш, є громадяни, які бажають навчатися в рідній країні. Розглядаючи ВНЗ України, ті студенти, які планують розвиватися на Батьківщині та проживають в Запоріжжі, вибирають такі установи освіти:

1. Запорізька державна інженерна академія.

2. Запорізький державний медичний університет.

3. Запорізький інститут економіки та інформаційних технологій.

4. Запорізький національний технічний університет.

5. Запорізький національний університет.

Варто особливо підкреслити для всіх українських студентів, що, завжди є шанс перевестися до іншого ВНЗ не тільки в рамках однієї країни, а й далеко за її межами. Розглядати переведення як найкращу альтернативу варто в разі, якщо учень будь-якого українського університету помітив такі нюанси:

— незадоволення обраним напрямом досліджень;

— необхідність змінити раніше обрану спеціальність;

— невиправданість надій;

— негативне ставлення викладацького складу або безпідставні конфліктні ситуації з ректоратом;

— бажання влаштуватися в європейській країні;

— потреба отримання якісного європейського диплома, який буде котуватися в багатьох країнах світу.

Перехід у середині року з українського ВНЗ до Польщі

Завдяки тому, що освітні установи Республіки Польща мають два набори студентів (під час зимового та літнього семестрів) з переходом в середині року не виникне складнощів. Головне — зібрати всі необхідні документи та визначитися з ВНЗ. Бажаючи отримати кваліфіковану допомогу в питаннях підготовки документів та вибору польського університету, варто звернутися до наших представництв UP-STUDY. Що стосується документів, то, обов'язково потрібно заздалегідь подбати про сертифікат, який підтвердить знання польської мови на рівні В2. Маючи необхідність вчитися англійською, тут, завчасно потрібно подбати про записи на проходження міжнародного тестування. Також, обов'язковим є отримання академічної виписки з деканату, в якій буде викладена інформація про ті дисципліни, які учень освоїв та яка кількість кредитів була отримана.

У цьому ж документі вказуються підсумкові оцінки та кількість годин. Його потрібно перевести в присутності польського присяжного. Найшвидшим та легким є перехід на 1-2 курсах. Далі, якщо академічна різниця в предметах чи годинах складає більше 50-ти%, може бути негативна відповідь від обраної установи або втрата року. До вже перелічених документів необхідно додати стандартний пакет даних, який пред'являється при будь-якому вступі. Після зарахування, потрібно оформити візу.

Отже, чим раніше з'явилося бажання перевестися до ВНЗ Польщі, тим легшою буде процедура. Підготувавшись заздалегідь до отримання сертифіката, що підтверджує знання польської, решта не складе труднощів. Навіть при виникненні невеликих складнощів, не варто засмучуватися, оскільки, подальші перспективи, які відкриють університети РП, окуплять все з лишком.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини