Що потрібно для переходу з ВНЗ до ВНЗ? Коли варто це робити?

6453
Facebook Twitter
Що потрібно для переходу з ВНЗ до ВНЗ? Коли варто це робити?

У цій статті ми розповімо, що потрібно для здійснення переведення до польського університету, а також підкажемо найкращий час для цієї дії.

Як показує практика, не у всіх студентів виходить підібрати університет з першого разу таким чином, щоб він відповідав очікуванням. Проте деякі учні, які розчарувалися у своєму виборі не знають, що можна все змінити на краще. Якщо Ви не задоволені якістю наданого навчання, перспективами, які здатний відкрити обраний раніше ВНЗ або розумієте необхідність та можливості якісного європейського диплома, не зволікайте, університети Республіки Польща чекають на Вас вже сьогодні. Здійснити перехід з української освітньої установи до ВНЗ Польщі не так складно, як багатьом може здатися. У цій статті ми розповімо, що потрібно для здійснення переведення до польського університету, а також підкажемо найкращий час для цієї дії.

Необхідні дії та документи для переходу до польського ВНЗ

Зверніть увагу, установи вищої освіти Польщі приймають студентів два рази на рік, на зимовий та літній семестр, тому не потрібно чекати закінчення академічного року у рідному ВНЗ, щоб починати оформлення до Польщі. Насамперед, варто дізнатися в якому університеті РП є потрібна спеціальність, а також вимоги до знання мови. Найчастіше, польські установи приймають студентів зі знаннями польської на рівні не нижче В1, тому починайте вчити мову відразу, після прийняття рішення про переведення. Далі слід відправити запит про видачу академічної довідки до деканату за місцем навчання. Не засмучуйтеся, якщо з яких-небудь причин Ваш ВНЗ буде перешкоджати в отриманні даного документа, фактично вони зобов'язані надавати подібні відомості, просто можуть затягувати процес, адже не люблять відпускати своїх учнів.

Отримавши довідку, в якій зазначено: назва курсу, перелік пройдених дисциплін та кількість кредитів, Ви можете пересилати її, разом з особистими відомостями до обраної польської структури вищої освіти. Якщо різниця у предметах та кредитах не надто велика, Ви зможете продовжити навчання з нового семестру з чинною групою. Фахівці UP-STUDY рекомендують відразу після отримання запрошення від університету РП подавати документи на відкриття національної довгострокової візи категорії D, щоб рішення за нею прийшло до Вас своєчасно.

Коли краще здійснювати перехід з українського ВНЗ до освітнього закладу РП?

Якщо говорити відверто, то, як тільки у Вас зародилися сумніви з приводу доцільності навчання в обраній раніше установі, варто готувати документи та переводитися. Чим раніше Ви це зробите, тим менше пробіл у знаннях буде між Вами та польськими колегами. Оптимальний період — перший-другий курс. На пізніх стадіях навчання теж можна здійснити перехід, але можуть виникнути розбіжності у програмі та доведеться повторювати один курс вже у РП. Не варто думати, що переведення Вам обійдеться дуже дорого, з поточних витрат необхідно понести:

1. Витрати на оформлення візи, якщо подавати документи через візовий центр.

2. Плата за порівняльний аналіз навчальних програм обох ВНЗ (до 100 доларів).

3. Переклад документів у присутності присяжного.

Що стосується плати за навчальний рік, вона знаходиться у такому ж діапазоні, який встановлений у вітчизняних університетах, тому Ви не зазнаєте збитків, але придбаєте якісний європейський диплом, з яким можна працевлаштуватися у будь-якій індустріально розвинутій державі.

Отже, неправильний первинний вибір ВНЗ — це не вирок, адже можна швидко і без проблем перевестися до одного з престижних та перспективних університетів Польщі. Для цього буде потрібно лише Ваше бажання і трохи зусиль. Краще постаратися перевестися в комфортну європейську установу вищої освіти, отримати якісне навчання та передові знання, ніж вийти на ринок праці незатребуваним фахівцем.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини