Університет імені Адама Міцкевича в Познані. Вартість та топові спеціальності

8974
Facebook Twitter
Університет імені Адама Міцкевича в Познані. Вартість та топові спеціальності

UAM — вищий навчальний заклад, який налічує майже сто років історії, хоча корінням сягає значно глибше, ще до Любранської Академії.

Розташувавшись у мальовничому польському місті Познані, Республіка Польща, Університет Адама Міцкевича (UAM) є третім за величиною ВНЗ у країні. Серед інших досягнень, варто відзначити, що ця установа вищої освіти відповідно до результатів рейтингу «Перспектива» 2017 року посіла почесне 4-е місце, у черговий раз підтвердивши свою високу кваліфікацію та якість надання послуг навчання. UAM — вищий навчальний заклад, який налічує майже сто років історії, хоча корінням сягає значно глибше, ще до Любранської Академії. Зосередивши свою увагу на підготовці фахівців у напрямку соціальних, гуманітарних та природничих наук, він випускає висококласних експертів, відповідних тенденціям та запитам локального та глобального ринків праці.

Факультети та вартість навчання в UAM

На поточний момент, університет має п'ятнадцять факультетів, які мають великий вибір спеціальностей. Серед них варто відзначити факультети:

— англійської мови;

— біології;

— теології;

— хімії;

— класичної та польської філології;

— фізичної культури;

— історії;

— математики та інформатики;

— географічних та геологічних наук;

— журналістики та політичних наук;

— соціальних наук;

— сучасних мов;

— юридичний;

— педагогічних досліджень;

— департамент педагогіки мистецтва.

В якості окремих організаційних підрозділів в Університеті Адама Міцкевича є також: Інститут європейської культури у Гнєзно, Колегіум Полоника у Слубіце та Інститут Нанотек Університету Адама Міцкевича у Пилі. Крім того, UAM надає наукову та дидактичну допомогу вчительським коледжам іноземних мов у Гожуві Великопольському, Каліші, Лешно, Вжезії та Злотові.

У північній частині міста, в районі Мораско, існує університетське містечко ВНЗ, де створюються нові відомчі будівлі.

Серед представлених напрямків варто зауважити, що найбільш популярними спеціальностями є «Інформатика», «Журналістика і суспільні зв'язки», «Міжнародні відносини», а також «Європейське право і міжнародні відносини». Середня вартість навчання складає 1500 євро, також необхідно сплатити реєстраційний внесок — 50 євро разова плата.

Перспективні університети Познані та інших польських міст

UAM — це державний ВНЗ, а тому він, у першу чергу, просуває студентів-поляків на вітчизняний ринок праці. Що стосується іноземців у публічних освітніх установах, їм складніше знайти роботу в Польщі, та піклуватися про своє місце проходження стажування та працевлаштування необхідно самостійно. У такому випадку, іноземцям доцільніше вступати до приватних університетів, які сприяють працевлаштуванню своїх студентів на міжнародному ринку праці. У непублічних ВНЗ є маса переваг, серед яких: більш низька плата за навчальний рік, просування на міжнародний ринок праці, висока якості освіти, індивідуальний підхід до кожного студента та відмінно обладнані аудиторії та лабораторії. Вибираючи університети Познані, фахівці UP-STUDY рекомендують придивитися до:

Університету Банківської Справи;

Університету Гуманітарних Наук та Психології;

Університету Дизайну.

Якщо не принципово вчитися саме в цьому польському місті, можна вибрати: Університет Бізнесу у Вроцлаві чи Академію Фінансів та Бізнесу Вістула у Варшаві.Підсумовуючи, підкреслимо, що університет А.Міцкевича має дуже хорошу репутацію та високі позиції у міжпольских рейтингах. Пропонує великий вибір спеціальностей, програми яких відповідають тенденціям ринку праці. Орієнтуючись на соціальні, природні та гуманітарні науки, він все ж має безліч гідних конкурентів, здатних надати якісний європейський диплом з більш низькою платою.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини