У скільки обходиться безкоштовне навчання у технікумах Польщі?

1249
Facebook Twitter
У скільки обходиться безкоштовне навчання у технікумах Польщі?

Деякі українці, які навчаються у дев'ятих класах, замислюються про те, щоб завершити на цьому етапі школу та вступати до одного з польських технікумів, є сенс обговорити доцільність такого рішення.

Багато українців, причому різних вікових категорій, зважаючи на відсутність стабільності на Батьківщині, прагнуть виїхати за кордон. Цілі у всіх різні, деякі хочуть втекти з-під батьківської опіки, вибираючи навчання у технікумах Європи, інші відправляються за кордон, бажаючи отримати якісну вищу освіту, треті шукають більш високооплачувану та перспективну роботу. Багато з мотивів імміграції ми розглядали раніше, але з огляду на те, що деякі українці, які навчаються у дев'ятих класах, замислюються про те, щоб завершити на цьому етапі школу та вступати до одного з польських технікумів, є сенс обговорити доцільність такого рішення. Зважаючи на це, учні українських шкіл, які бажають навчатися за кордоном, а саме, в освітніх структурах Республіки Польща, повинні прочитати цю статтю.

Доцільність вступу до польських технікумів після 9 класу

Багатьом українцям відомо, що навчання у польських технікумах не вимагає оплати. Зважаючи на це, багато дев'ятикласників приймають рішення припинити навчання у школі та продовжити у Польщі для отримання середньої спеціальної освіти. Але чи так це насправді безкоштовно, як багатьом здається? Насправді, суть криється у наступному: плата за навчання не стягується, але є багато прихованих платежів, які не оминути потенційним учням технікумів та інших структур середньої освіти. Серед них, у першу чергу фахівці UP-STUDY рекомендують звернути увагу на:

  • медичне страхування у NFZ, яке обходиться у суму від 150 до 200 доларів;
  • страховку від нещасних випадків PZU, яка коштує близько ста п'ятдесяти доларів;
  • необхідність придбання освітніх видань та потрібних канцелярських приладь, які вимагають витрат у сумі не менш ніж 150 доларів на рік;
  • витрати на проживання у загальному житлі, харчування та дозвілля складуть, у залежності від вимог кандидата, від 200 доларів на місяць.

До всього варто додати витрати, які потрібні молодим людям на транспорт, мобільний зв'язок, інтернет з'єднання, подорожі та поїздки на Батьківщину.

У цьому випадку підсумовуючи всі статті витрат, навчання у будь-якому з технікумів Польщі не є безкоштовним, більш того, воно явно влетить батькам учня у копієчку.

Кращий варіант для отримання освіти за кордоном для українських кандидатів

Як показує практика бувалих українців у Польщі, молодим людям, охочим побудувати успішну кар'єру за кордоном варто спочатку закінчити школу на Батьківщині. Далі, перспективніше всього вибрати один з приватних університетів Польщі. Це обґрунтовується тим, що такі ВНЗ не тільки стягують плату, яка значно нижче, ніж у будь-яких державних установах освіти РП, а й тим, що вони просувають своїх студентів на міжнародний ринок праці, як під час (у вигляді проходження стажувань), так і після навчання (тривале працевлаштування). Спочатку, здається, що той факт, що навчання вимагає щомісячної оплати — це мінус, але тут є багато нюансів. По-перше, є можливість завоювати гран, який покриє частину або всі витрати за оплату навчання. По-друге, можна домогтися індивідуальної знижки, як від компанії посередника, так і від самої структури навчання.

По-третє, можна завоювати стипендію, як від уряду або мецената, так і від суб'єктів бізнесу, які розглядають кандидата на пост майбутнього співробітника.

Підсумовуючи, підкреслимо, що вчитися у Польщі перспективно, комфортно та цікаво. Тим не менш не варто поспішати, оскільки форсування подій може вдарити по бюджету сім'ї. Кращим варіантом є закінчення середньої освіти на Батьківщині, після чого, можна розглядати вступ до одного з обраних ВНЗ Польщі, оскільки тільки якісна вища освіта здатна принести результат.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини