До якого міста поїхати вчитися в Польщі?

1483
Facebook Twitter
До якого міста поїхати вчитися в Польщі?

Поговоримо в цій статті про те, як йдуть справи з польськими містами, тому вона обов'язкова для прочитання всім кандидатам на навчання в Польщі, незалежно від бажаної кваліфікації.

Як і у будь-якій європейській країні, в Республіці Польща звичайно, у будь-якому випадку, українцям й іншим іноземцям перспективно здобувати освіту, але не всі міста є однаково вдалим вибором. Дуже важливо, щоб університет розташовувався у місті, яке має високі показники економічного розвитку, а також було вагомим у плані інвестування, інновацій, бізнесу, логістики, підприємництва та науки. Також, визначаючи для себе локацію установи освіти, слід розуміти, що від цього безпосередньо залежить і рівень плати за навчання, оренди житла та діапазон поточних витрат. Не викликає сумнівів, що одним з найкращих для іноземних громадян та локальних абітурієнтів є Варшава — столиця Польщі з її різнопрофільними університетами. Але як йдуть справи з іншими польськими містами? Про це ми поговоримо у даній статті, тому вона обов'язкова для прочитання всім кандидатам на навчання в Польщі, попри бажану кваліфікацію.

ТОП-3 кращих польських міст для отримання диплома у порядку спадання

Фахівці UP-STUDY рекомендують враховувати не тільки перспективність міста, рейтинг потенційної структури вищої освіти, а також особисті чинники та обставини. Що стосується ТОПу кращий міст РП, він виглядає наступним чином:

1. Вроцлав. Цей польський куточок є центром не тільки логістики, а й бізнесу, науки, досліджень, інновацій, культури та підприємництва. Він має низький показник безробіття. Локальна влада постійно розробляє різні соціальні проекти, за якими розвивають інфраструктуру, реставрують старі пам'ятники мистецтва та архітектури, а також всіляко покращують рівень життя городян та тих, хто приїхав до Вроцлава з метою тривалого проживання у ньому. Серед ВНЗ, які відкривають велику кількість можливостей, відзначимо:

Вроцлавський Університет Бізнесу, Університет Банкова та Вроцлавський Університет Менеджменту.

2. Варшава. Столиця Польщі та одне з головних її міст, яке є академічним центром, а також важливе у плані відкриттів, науки, досліджень, політики, економіки, бізнесу та освіти. Тут розташувалися центральні офіси не тільки локальних компаній, а й іноземних корпорацій, тому у студентів та випускників варшавських освітніх структур є можливість швидко працевлаштуватися або знайти гідне місце для стажування. Розглядаючи найбільш перспективні ВНЗ, неодмінно варто виділити: Академію Фінансів та Бізнесу Вістула, а також Академію Суспільних Наук.

3. Познань. Великий польський промисловий, торговельний та освітній центр. Відмінно розвинені багато сфер життєдіяльності, серед яких: машинобудування, харчова, парфумерна, скляна, гумова та легка промисловості. Багато пам'яток архітектури, мистецтва та історії скрасять будь-яке дозвілля. Розглядаючи освітні структури, що відкривають великі можливості, неодмінно відзначимо Університет Банківської Справи. Великий вибір спеціальностей, які може запропонувати ВНЗ, а також справедлива вартість роблять цей університет одним з найпривабливіших у Познані.

Підсумовуючи, хочеться особливо підкреслити, що у Польщі вчитися набагато перспективніше, ніж у будь-якому українському університеті, та дешевше, ніж в інших європейських країнах. Якщо Ви бажаєте, отримавши кваліфікацію швидко знайти хороше місце для працевлаштування, варто вибрати освітню структуру в одному із запропонованих міст.

До речі, щоб правильно підібрати місто, ВНЗ та спеціальність, звертайтеся до наших представництв, де кваліфіковані співробітники, враховуючи Ваші запити, зроблять це у кращому вигляді та нададуть широкий спектр додаткових послуг.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини