Чи варто вступати до технікумів Вінниці? Середня спеціальна або вища освіта?

8145
Facebook Twitter
Чи варто вступати до технікумів Вінниці? Середня спеціальна або вища освіта?

У даній статті ми розглянемо перспективи навчання у технікумах Вінниці та Польщі, а також розповімо, чому краще віддати перевагу: середній спеціальній або вищій освіті.

Учні українських шкіл, які навчаються у дев'ятому класі, дуже часто замислюються про те, щоб продовжити навчання у технікумах, бажаючи придбати професію та самостійність. Проте варто дуже ретельно зважити всі за та проти цього рішення адже часто такий вчинок не є виправданим. Вінницькі школярі не є винятком та також розглядають структури середньої освіти Вінниці, як альтернативу продовження навчання у 10-11 класах. Підкреслимо, що, бажаючи досягти висот у будь-якій професії, навіть маючи повну середню освіту, необхідно буде продовжити навчання в університеті. У даній статті ми розглянемо перспективи навчання у технікумах Вінниці та Польщі, а також розповімо, чому краще віддати перевагу: середній спеціальній або вищій освіті.

Доцільність навчання у технікумах України та Польщі

Якщо є охота швидше вибратися з-під батьківського крила, українські школярі вибирають закінчення середньої освіти у технікумах, коледжах та ліцеях. Проживаючи у Вінниці та бажаючи вибрати одну з структур середньої освіти, учні віддають перевагу гуманітарно-педагогічним, технічним, торгово-економічним та будівельним установам. Отримавши професію, вони можуть влаштуватися на роботу тільки в Україні та на посаду не вище працівника середньої ланки.Що стосується навчання у технікумах Республіки Польща, варто зауважити, що для українських школярів відсутня плата за навчальний рік, але не варто очікувати, що така освіта не виллється Вам у значні інвестиції. Страховка життя та від нещасних випадків обійдеться у 400 доларів у рік. Канцелярія та необхідні профільні посібники — 150 доларів.

Оплата гуртожитку, харчування та поточні витрати 200-250 доларів на місяць. Виходить, що за освітній рік в одному з технікумів Польщі, навчання та поточні витрати обійдуться у 3000-3800 доларів. Ось і виходить, що розрекламована польська безкоштовна повна середня освіта потребує серйозних вливань, а після отримання диплома, для придбання кваліфікації, яка відкриє можливість зайняти високі пости в обраному напрямку, необхідно буде вступати до ВНЗ.

Середня спеціальна або вища освіта у Польщі?

Не варто піддаватися спокусі швидко придбати самостійність та стрімголов вступати до технікуму, будь то Вінниці або один з польських. Як показує багаторічний досвід фахівців UP-STUDY, набагато доцільніше закінчити школу (11 класів) в Україні, а для придбання професії відправиться до Польщі, вибравши один з перспективних та доступних університетів. Найбільш комфортно та виправдано абітурієнтам з України та країн СНД вчитися у приватних польських освітніх структурах. Придивіться до наступних ВНЗ з якісним та доступним навчанням:

1. Університет бізнесу у Вроцлаві.

2. Академія фінансів та бізнесу Вістула у Варшаві.

3. Університет банківської справи у Вроцлаві.

4. Академія суспільних наук у Варшаві.

5. Університет банківської справи в Познані.

Для того, щоб вступити до одного із запропонованих університетів, звертайтеся до найближчого представництва UP-STUDY, де кваліфіковані фахівці нададуть розширений вибір ВНЗ, допомогу у процесі вступу, оформлення візи та пошуку житла, а також повний спектр другорядних послуг.

Отже, якщо Ви прийняли рішення навчатися в одному з технікумів Вінниці, тоді можна розраховувати тільки на працевлаштування працівником середньої ланки у місті навчання або інших локаціях у рамках України. Польські технікуми також не відкривають можливість дорости до керівних посад. Тільки вища освіта та якісний європейський диплом дозволять у повній мірі реалізувати свій трудовий потенціал, та стати фахівцем з високим окладом та керівною посадою.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини