У скільки обійдеться організація випускного вечора у Польщі?

2585
Facebook Twitter
У скільки обійдеться організація випускного вечора у Польщі?

Статтю варто прочитати, як студентам випускних курсів польських установ освіти, так і їх батькам, щоб потім сума витрат не стала неприємним сюрпризом.

Випускний бал проводиться тільки один раз у житті, тому багато людей хочуть, щоб цей день був незабутнім для них на все життя. Studniówki починаються на початку року, та у залежності від установи освіти вони організовуються у січні або лютому. Придбання всіх необхідних атрибутів своєму студенту для такого роду заходу має високу ціну, тому батьки разом з випускниками ретельно планують не тільки список покупок, але й час їх придбання. Готуючись до такої глобальної урочистості, доречно було б знати, у скільки у Польщі обійдеться випускний бал в університеті, щоб розуміти, на які кошти розраховувати, адже іноді може довестися економити певний час. Зважаючи на це, статтю варто прочитати, як студентам випускних курсів польських установ освіти, так і їх батькам, щоб потім сума витрат не стала неприємним сюрпризом.

Скільки коштує випускний для студента польського університету?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що кожен студент (батьки) витрачає по-різному на випускний вечір. Як правило, студентська рада несе відповідальність за організацію. Від них залежить, яка форма випускного вечора буде обрана. Найдорожчим заходом буде, якщо організатори вирішать орендувати зал у готелі або ресторані, де буде забезпечено обслуговування та прибирання після балу. Тоді це може коштувати 450-700 злотих за пару. Дешевше організувати випускний вечір у спортивному залі рідного університету.

У цій ситуації необхідно оплачувати тільки харчування та послуги розваги (наприклад, виступ групи, шоу барменів або команди гумористів), що знижує ціновий діапазон до 350-500 злотих за пару.

У ці витрати також входить професійний фотограф або вся команда, яка робить фотографії на балу. У подібній ситуації потрібно заплатити 1500-2000 злотих за ніч, та цю суму розділити на всю групу (потік).

У яку суму може вилитися святкове вбрання?

Одним з найбільш важливих моментів випускного вечора є святковий лук. У випадку з дівчатами витрати тут будуть вище. За короткі сукні у мережевих магазинах необхідно викласти близько 150-400 злотих. Якщо випускниця віддає перевагу довшій вечірній сукні, то вона обійдеться ще дорожче, 300-1000 злотих. У справжню копієчку виллється плаття, створене на замовлення, де немає межі ціни, все залежить від матеріалу, фасону, декору та імені дизайнера одягу. Також молодим леді знадобляться шпильки (мінімум 100 злотих), клатч (близько 100 злотих), зачіска (70-200 злотих), візит до візажиста (50-150 злотих) та манікюр (50-100 злотих).

Як уже згадувалося, у дівчаток витрати на випускний карнавал набагато вище, адже хлопці не потребують макіяжу, манікюру, педикюру, великої кількості аксесуарів та інших «жіночих штучках».

Чоловіча стать буде платити менше за відвідування перукаря, адже потрібна лише стрижка. Випускники повинні розраховувати тільки на покупку костюма (350-1300 злотих), взуття (100-300 злотих), сорочки (80-150 злотих) та краватки або краватки-метелики (не менш ніж 20 злотих).

Підбиваючи підсумки, зауважимо, що як можна побачити, ціни можуть бути вище або нижче, у залежності від запитів студентів та ради, яка, найчастіше, є організатором події. Також, говорячи про одяг, все залежить від того, які магазини вибираються, та взагалі на що студент бажає зробити акцент. Однак потрібно бути готовими до того, що, вибравши вечірню сукню (костюм) та сплативши за участь у випускному вечорі, Ви витратите щонайменше 1000 злотих. Проте варто інвестувати у такий захід, тому що це незабутній день для більшості учнів, який буде пам'ятатися роками.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини