У Республіці Польща виросте min заробітна плата у наступному році? Наскільки очікувати підвищення?

5655
Facebook Twitter
У Республіці Польща виросте min заробітна плата у наступному році? Наскільки очікувати підвищення?

Досі найнижча зарплата становила 2250 злотих брутто. Тепер, передбачається ще одне збільшення. Подивіться, якою буде мінімальна зарплата 2020 року!

Республіка Польща — стабільна європейська держава, яка прагне до поліпшення якості життя, як громадян, так і нерезидентів країни, що розвиваються на її території. У поточному році була можливість помітити збільшення мінімальної винагороди не тільки для корінних жителів, але і тих осіб, котрі приїхали та залучені у різних галузях. У 2020 році готуються подальші зміни у польських доходах. 10 вересня Рада міністрів Республіки Польща прийняла ухвалу про мінімальну заробітну плату — вона буде збільшена у порівнянні з 2019 роком. Досі найнижча зарплата становила 2250 злотих брутто. Тепер, передбачається ще одне збільшення. Подивіться, якою буде мінімальна зарплата 2020 року!

Збільшення винагороди у 2020 році

Відповідно до нового регламенту, у 2020 році працівники польських компаній можуть розраховувати на підвищення плати до 2600 злотих брутто. Це на 350 злотих більше, ніж у поточному році. Спочатку ця сума повинна була досягти 2450, але підсумку було прийнято рішення про ще більше підвищення.

Мінімальна винагорода за виконану роботу на наступний рік у нетто

Чиста зарплата з січня '20-го року складе 1774 злотих, а це більше на 140 злотих, ніж у 2019. Мінімальна «наявна» винагорода для цієї суми буде застосовуватися до працівників за трудовим договором. У разі людей, залучених за принципами Цивільного кодексу (договір комісії або договір на конкретну роботу), найнижча нетто плата буде більше.

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що min погодинна оплата у наступному році буде дорівнювати 17-ти злотих брутто. Це ще одне зростання, оскільки зараз вона становить 14,7 злотого. Пропонувалося збільшити виплату за кожні 60 хвилин роботи до 16 злотих без вирахування податків, але 10.09.2019 Рада міністрів цієї європейської країни затвердила цифру на 1 зл. вище.

Як змінилася ситуація з винагородою за 20 років?

З початком нового тисячоліття у Республіці Польща мінімум винагороди, на який можуть розраховувати працівники локальних компаній стабільно зростає. На початку 2000-х брутто плата становила лише 700 злотих. Уже до '15 році вона досягла 1750 злотих, а у 2019 році — до 2250 злотих. За словами Я. Качинського, засновника та голови консервативної партії «Право та справедливість», до закінчення 2023 року винагорода збільшитися до 4 тисяч злотих.

Перспективи розвитку іноземців у Польщі

Варто зауважити, що з кожним роком ситуація у цій європейській країні змінюється у кращу сторону. Це стосується не тільки локальних громадян, а й іноземців. Молоді люди та фахівці з досвідом, які прибули з-за кордону, мають можливість претендувати не тільки на мінімальну винагороду за працю, а й на вищу плату та, природно, соціальний пакет. Ті українці, які прийняли рішення розвиватися на польській території, відправляються до країни у ранньому віці з метою придбання професії. Локальні установи освіти охоче приймають наших земляків, не виставляючи бар'єрів. Наприклад, можна вступити до одного з обраних університетів без іспитів або демонстрації результатів зовнішнього національного оцінювання. Найчастіше українці, як і інші іноземці, вибирають ВНЗ Варшави, Вроцлава, Кракова, Познані та Лодзі. Якщо Ви вирішили навчатися у Польщі, щоб підібрати найкращий університет та спеціальність, звертайтеся до представництв UP-STUDY, де кваліфіковані фахівці допоможуть задовольнити всі запити, пов'язані з навчанням у РП.

Отже, мінімальна заробітна плата у Польщі у 2020 році рекордно збільшиться. Це дає великі надії, як корінним жителям, так і іноземцям. Щоб мати можливість реалізувати свій потенціал повною мірою, варто почати з навчання у кращих приватних ВНЗ країни, тоді, при належному додатку зусиль, успіх не змусить себе чекати.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини