Подорожувати Європою під час навчання в Польщі - це реально!

6130
Facebook Twitter
Подорожувати Європою під час навчання в Польщі - це реально!

Ви — студент. Ви сумлінно навчаєтесь, працюєте, і для повної картини Вам чогось не вистачає? Можливо, Ви давно мрієте побачити весь світ? Відкрити нові горизонти? Познайомитись з новою культурою?

Ви — студент. Ви сумлінно навчаєтесь, працюєте, і для повної картини Вам чогось не вистачає? Можливо, Ви давно мрієте побачити весь світ? Відкрити нові горизонти? Познайомитись з новою культурою? Студентські роки — це ідеальний та найбільш підходящий час для нових відкриттів — для подорожування!

Готові рушати на зустріч пригодам вже, але не знаєте з чого почати?

Першочергово, Вам необхідно з'ясувати та вирішити всі візові питання. Різновидів віз існує чимало, та і нюансів не менше. Тому, щоб не потрапити в халепу, Ви маєте дуже добре знати всі підводні течії і камені візових правил. Кожен студент, який їде до Польщі з метою навчання, отримує візу "Національна з метою навчання" тип D. Згідно з Регламентом ЄС №265/2010 від 25.03.10 власники довгострокових віз типу D можуть вільно пересуватись країнами-членами зони Шенген. Така віза дає право подорожувати протягом 3 місяців у кожному шестимісячному періоді. Тобто з 6 місяців лише 3 місяці Ви маєте можливість подорожувати по країнам зони Шенген, а інші ж 3 місяці Ви маєте безпосередньо перебувати в Польщі.

Правило першого шенгенського в'їзду

Слід також пам'ятати і про "Правило першого в'їзду". Куди б Ви не планували поїхати після отримання польської візи "Національна з метою навчання", Ви обов'язково перший раз маєте перетнути кордон саме Польщі, а вже потім їхати досліджувати і відкривати світ. Зазначаємо, що отримавши дану візу, Ви ні в якому разі не можете поїхати спочатку до Франції на прогулянку до Ейфелевої вежі чи в будь-яку іншу країну шенгенської зони, а вже потім на навчання до Польщі. Цим самим Ви порушите візовий режим і наступного разу у видачі візи Вам просто відмовлять. Тобто у консула може виникнути питання про нецільове використання візи, адже консул в основному дивиться на те, як Ви їздили по попередній візі.

Подорожуючи країнами зони Шенген, будьте готові до того, що Вас в рамках митного контролю можуть перевірити прикордонники. Але Ви не розгубіться! Прикордонники можуть довго та настирливо з'ясовувати ціль Вашої подорожі, тому підготуйте завчасно конструктивну відповідь.

Медичне страхування студентів за кордоном

Ще одним важливим аспектом для подорожі за кордон є Ваша страховка. Мінімальна страхова сума покриття для перебування в Польщі — 30 тис. євро, але для багатьох Шенгенських країн цієї страховки недостатньо, необхідний поліс з мінімальним покриттям 50 тис. євро. У такому разі Вам потрібно буде звернутися до страхової компанії та оформити інший медичний поліс для поїздок до Канади, Америки та інших країн. Тому перед тим, як розпочнете планувати поїздку, не забудьте також перевірити свою страховку.

Країни Шенгенської зони

Також, враховуючи деякі нюанси з польською візою "Національна з метою навчання", щоб випадково не створити собі проблем, — з'ясуйте, які країни відносяться до Шенген зони! Станом на сьогодні Ви не можете відвідати Британію, Ірландію, Швейцарію, Данію та Хорватію! Готуйтесь до подорожі ретельно! Не розраховуйте на була-не була і пройде!Сподіваємось, інформація була для Вас цікавою, корисною та вичерпною. Прагніть вивчати нові країни, бачити нових людей, нові місця! Кожна подорож — це безцінний досвід, гармонізація внутрішнього світу та культурне збагачення. Використовуйте Ваші студентські роки максимально!

Перед Вами відкриті всі двері. Ловіть момент!

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини