Віза в Польщу для студентів. Як отримати?

7809
Facebook Twitter
Віза в Польщу для студентів. Як отримати?

Дана стаття допоможе розібратися в усіх питаннях, які відносяться до процесу оформлення дозволу на перебування в даній країні, і розповість абітурієнтам, які ще не стикалися з такою процедурою, як оформити документи.


Кожна незалежна держава має право на ведення власної візової політики, на свій розсуд. Іноді можуть бути внесені корективи відповідно до раніше укладених договорів з країнами або союзами. Якщо Ви зважилися поїхати на навчання за кордон, варто вивчити всі тонкощі, які стосуються візи: категорія документа, термін дії, який буде відповідати меті перебування, необхідність страховки, можливість в'їзду в країну (разовий, багаторазовий), та інші аспекти. Для навчання в вищих навчальних закладах Польщі необхідна національна віза категорії D. Дана стаття допоможе розібратися в усіх питаннях, які відносяться до процесу оформлення дозволу на перебування в даній країні, і розповість абітурієнтам, які ще не стикалися з такою процедурою, як оформити документи, щоб отримати позитивну відповідь.

Процес оформлення студентського Шенгену.

Опис з багатьох інтернет-джерел вселяє впевненість в легкості проходження даного процесу. Вся процедура починається з оплати сервісного збору в національній валюті в сумі, еквівалентній, приблизно, двадцяти євро. Важливим моментом є те, що сервісний внесок оплачують в гривні, а візовий — в євро (його треба буде сплатити в процесі збору документів). Далі, слід дочекатися зворотного зв'язку від call-center з метою уточнення дати подачі документів. Після чого, в призначену дату Ви особисто приносите повний пакет документів і подаєте його для подальшої обробки. Термін розгляду питання про видачу цього дозволу 5-10 робочих днів, в індивідуальних випадках може зайняти до місяця, що вирішується Консулом. При позитивному результаті, по закінченню терміну розгляду, вручається національна польська віза, терміном дії до 1 року.

Насправді, на кожному етапі виникають незначні складності, що, в кінцевому підсумку, часто, призводять до відмови у дозволі такого типу. Щоб уникнути такого розвитку подій, варто звернутися в наші представництва за кваліфікованою інформаційною підтримкою на всіх етапах оформлення. Компанія UP-STUDY гарантує отримання візи в відведений законодавством період, або за прискореним процесом.

Перелік документів, що включені в основний пакет даних

Крім візової анкети, яка заповнюється англійською або польською мовою (допустимо українською мовою в транслітерації), особисто підписаної і з вклеєною фотографією, необхідно підготувати:— два фото, розміром 35*45 мм., виконані в кольорі, але на білому тлі, і зроблені не раніше ніж за 6 місяців до їх подачі в обробку;— закордонний паспорт і його копія. Повинен бути дійсний не менше трьох місяців після запланованого повернення в рідну країну;— медичний страховий поліс (радіус дії повинен поширюватися на всю територію шенгенських країн, мінімальна сума покриття — тридцять тисяч євро);— документ про зарахування до установи вищої освіти (запрошення);— оригінал і ксерокопії українського паспорта;— якщо це платна форма навчання, то квитанція про оплату піврічного навчання;— виписка з банківської структури про достатність коштів на рахунку.

Важливо врахувати, що, в разі неповноліття абітурієнта, до цього пакету необхідно докласти і наступні документи:— заяву від батьків на дозвіл виїзду майбутнього студента з метою навчання за кордоном;— свідоцтво про народження і його копія;— ксерокопія паспортів України обох батьків.Зверніть увагу, якщо абітурієнт не досяг віку 18 років, то при оформленні медичного поліса страховиком виступає один з батьків або офіційний опікун.

Підбиваючи підсумки, необхідно зосередиться на доцільності отримання візи власними зусиллями. Трудомісткість роботи і витрачені зусилля можуть не увінчатися успіхом і принести відмову, після якого буде складніше змінити напрямок ситуації. Більш доречно скористатися послугами досвідчених фахівців, а Вам зайнятися підготовкою до навчального процесу. Незалежно від того, хто буде займатися питанням отримання візи, прямуючи на навчання в Польщу, Ви окупите всі витрати часу та коштів — сповна.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини