Студентська віза Шенген. Чи потрібна вона при безвізовому режимі?

7885
Facebook Twitter
Студентська віза Шенген. Чи потрібна вона при безвізовому режимі?

Дана стаття буде пізнавальною для громадян України, які планують довгострокове перебування на території європейських країн.


Україна вже давно прагнула до отримання безвізового режиму і, нарешті, це сталося. Правда, ті громадяни, які не придавали особливого значення всім тонкощам безвіза, після того, як засоби масової інформації почали з усіх медіа-інструментів оголошувати про підписання необхідних документів, залишилися незадоволені. Значна частина населення сподівалася, що при існуванні нових прикордонних правил, виїхати з метою навчання або працевлаштування можна буде, не оформлюючи візи. Дана стаття буде пізнавальною для громадян України, які планують довгострокове перебування на території європейських країн, а саме: абітурієнтів, учнів технікумів або коледжів, студентів бакалаврату, магістратури, докторантури, або тим, які планують здобувати другу вищу освіту в Польщі.

Особливості безвізового режиму

Скасування віз для українців означає можливість відвідування країн-членів Європейського Союзу (крім Ірландії і Великобританії) і чотирьох держав за межами ЄС без оформлення спеціального дозволу на в'їзд, тобто візи. Термін перебування за загальними правилами становить до дев'яноста днів протягом півроку. Правда, кількість для кожного громадянина розраховується індивідуально за допомогою «шенгенського калькулятора». Необхідними документами для реалізації подорожі по безвізу є:

1. біометричний паспорт, світового стандарту;

2. наявність коштів на банківському рахунку, достатніх для покриття Ваших витрат на весь період перебування;

3. страховий медичний поліс (для подорожі особистим транспортом, страховка цивільної відповідальності власника транспортного засобу);

4. документ, який виправдовує і підтверджує мету перетину кордону;

5. свідоцтво про намір повернутися назад (найчастіше квиток на літак).

Слід пам'ятати, що відсутність хоча б одного з перерахованих вище документів може стати приводом для працівників прикордонного контролю, для відмови у перетині кордону. І навіть наявність всіх необхідних документів не гарантує виїзд в плановану країну, так як останнє слово залишається за прикордонними службами.

Студентська шенгенська віза. Необхідність при безвізі

Для студентів, що бажають або навчаються за кордоном, прийняття безвізового режиму змінило не багато. Єдиною перевагою можна назвати лише те, що якщо Ви вже прийняли рішення навчатися в Польщі, то, до отримання національної візи категорії D, можете, попередньо, відвідати місто, в якому буде проходити Ваше навчання. Також, студенти з України, завдяки цьому нововведенню, можуть відвідувати семінари, симпозіуми, конференції і короткострокові курси в країнах Європи. Повернемося до студентської національної візи. Вибираючи навчання в Польщі, Вам необхідно оформити довгострокове перебування на території цієї країни. Його можна отримати тільки оформивши візу, відповідної категорії. З чотирьох категорій віз, для навчання необхідна національна польська віза D. Вона передбачає тривале перебування на території однієї з країн Шенгену з метою навчання, працевлаштування або проживання. Також дозволяє як разовий так і багаторазовий в'їзд до даної держави. Величезний перелік документів, необхідних для її отримання, а також безліч прихованих нюансів, наштовхують на думку, або варто скористатися допомогою професіоналів. На сьогоднішній день, центр польської освіти UP-STUDY зарекомендував себе, як компетентного помічника не тільки в питаннях отримання необхідної візи, а й незамінного порадника, в питаннях вибору ВНЗ, спеціальності та інших супровідних послуг сфери освіти в Польщі, так що радимо звертатись за допомогою до наших представництв.

Підсумок наступний: прагнення України до безвізового режиму для такої категорії населення як студенти іноземних ВНЗ не змінило нічого. Навчання в європейських установах вищої освіти неможливо без оформлення студентської візи Шенген. Та й інші категорії населення, які розглядають закордонні країни як об'єкт, куди можна вигідно працевлаштуватися або для ПМЖ, будуть оформляти довгострокові візи.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини