ТОП університетів світу Cornell University (Корнельський університет). Огляд університету

10206
Facebook Twitter
ТОП університетів світу Cornell University (Корнельський університет). Огляд університету

Даний ВНЗ є єдиним у США приватним університетом, який фінансується декількома штатами. Також, він входить до знаменитої асоціації восьми найстаріших навчальних закладів Америки — Ліги Плюща.

У 1865 році відомий бізнесмен, вчений, політик та один з творців телеграфної індустрії — Езра Корнелл заснував, неподалік від Нью-Йорка у місті Ітака, Корнельский університет, який з часом виріс у найбільший та престижний вищий навчальний заклад. Першим президентом Cornell University став Ендрю Діксон Уайт — видатний історик-науковець та дипломат. Даний ВНЗ є єдиним у США приватним університетом, який фінансується декількома штатами. Також, він входить до знаменитої асоціації восьми найстаріших навчальних закладів Америки — Ліги Плюща. Назва організації походить від зелених пагонів плюща, які обвивають старовинні будівлі ВНЗ. Університети Ліги славляться виключно високим рівнем освіти та елітарністю. Випускники Корнелла відомі своїми досягненнями в області медицини, політики, бізнесу, журналістики. За всі роки існування, університет випустив 43 нобелівських лауреатів, іменитих президентів та прем'єр-міністрів по всьому світу.

Структура та специфіка Корнелла

Спочатку, ВНЗ складався з одного головного кампусу — Морилл Холла, в якому у перший рік існування навчалося 412 студентів. Сьогодні, університет являє собою 14 коледжів/шкіл-факультетів, налічує 628 будинків та займає площу у 800 га. Три основних корпуси, які мають медичний напрямок, знаходяться у Нью-Йорку, Ітаці, Досі, додаткові кампуси розташовуються у Женеві, Вашингтоні, Римі.На 2018 рік у ВНЗ навчається 21432 студентів, з них 19% іноземців. Корнельський штат викладачів складається з 2688 академічних співробітників. Оскільки Корнелл входить до Ліги Плюща, на його території дуже розвинена спортивна система установ, що допомагає студентам розвиватися у баскетболі, гольфі, хокеї, бейсболі, поло, важкій/легкій атлетиці, плаванні, тенісі.

Крім спорту, учням надається можливість вибрати собі хобі до душі з інших 1000 студентських організацій — театральних гуртків, груп з журналістики, мозкового штурму, музичних будинків, релігійних об'єднань, клубу любителів вина. Університетське життя студентів наповнене різними святами, змаганнями, традиціями, повір'ями. Одними з визначних подій Корнелла є Dragon Day — парад, який закінчується спалюванням дракона, спорудженого студентами-архітекторами, та Slope Day — свято, що свідчить про останній день навчання у семестрі.

ФАКУЛЬТЕТИ ТА ВАРТІСТЬ НАВЧАННЯ В CORNELL UNIVERSITY

Система управління освітою Корнельського університету вирізняється яскраво вираженою децентралізацією. Тому, кожен коледж/школа має автономію у розробці навчальних програм, фінансуванні, політиці, студентських традиціях. У даний час, університет пропонує навчання за такими напрямками, як:

— Архітектура

— Медицина

Фінанси та бухоблік

Юриспруденція та право

— Бізнес та менеджмент

— Економіка

— Арт та дизайн

— Соціальні науки

— Міжнародні відносини та політика

— Гуманітарні науки

— IT-спеціальності

— Природні/точні науки

Медіа/комунікація

— Біологія

На сьогодні, найбільш популярні спеціальності для студентів — це інженерна справа, біологія/біомедицина, бізнес та маркетинг. Вартість одного року навчання залежить від спеціальності та ступеня освіти. Для студентів бакалаврату ціна коливається від 20000 до 53000$ за рік, для студентів магістратури та аспірантури — від 21000 до 35000$. Також, всім охочим вчитися у Корнельському ВНЗ, необхідно урахувати витрати на проживання, які становлять 7500-9000$ на рік у залежності від виду резиденції, та на харчування. Корнелльська їдальня входить до 10-ки найкращих у США. Студенти можуть придбати річний обідній абонемент за 950$ на різні види меню або харчуватися самостійно.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що Корнельський університет є елітарним та багатопрофільним вищим навчальним закладом, який входить до рейтингу 100 кращих ВНЗ світу за версією Times Higher Education-QS. Диплом, отриманий у ньому, високо цінується на міжнародному ринку праці. Корнелл став першопрохідцем у присудженні ступеня з журналістики, викладанні мов Далекого Сходу, заснуванні медичної школи. Оскільки навчання у Cornell University вважається дуже дорогим та відсоток вступу досить низький, фахівці з UP-STUDY рекомендують зупинити свій вибір на здобутті вищої освіти в Європі та вступити на цікаву для Вас спеціальність до кращих ВНЗ Польщі. Варто звернути увагу, що демократичність у ціновій політиці та легкість у вступі до польських навчальних закладів не впливає на якість отриманої освіти. Багато ВНЗ РП не поступаються американським університетам у рівні викладання, кількості досягнень та професіоналізмі вчителів. Більш детальну інформацію про університети Польщі та процес вступу, Ви можете дізнатися у представників UP-STUDY в одному з 28 офісів Україні.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

21.09 - День відкритих дверей - Навчання в Польщі 2025, 2026

Пропозиція

Запрошуємо Вас безкоштовно відвідати "День відкритих дверей у офісах UP-STUDY" та дізнатися як вступити у кращі ВНЗ Польщі зі знижкою 50%

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини