ТОП університетів світу Cornell University (Корнельський університет). Огляд університету

9553
Facebook Twitter
ТОП університетів світу Cornell University (Корнельський університет). Огляд університету

Даний ВНЗ є єдиним у США приватним університетом, який фінансується декількома штатами. Також, він входить до знаменитої асоціації восьми найстаріших навчальних закладів Америки — Ліги Плюща.

У 1865 році відомий бізнесмен, вчений, політик та один з творців телеграфної індустрії — Езра Корнелл заснував, неподалік від Нью-Йорка у місті Ітака, Корнельский університет, який з часом виріс у найбільший та престижний вищий навчальний заклад. Першим президентом Cornell University став Ендрю Діксон Уайт — видатний історик-науковець та дипломат. Даний ВНЗ є єдиним у США приватним університетом, який фінансується декількома штатами. Також, він входить до знаменитої асоціації восьми найстаріших навчальних закладів Америки — Ліги Плюща. Назва організації походить від зелених пагонів плюща, які обвивають старовинні будівлі ВНЗ. Університети Ліги славляться виключно високим рівнем освіти та елітарністю. Випускники Корнелла відомі своїми досягненнями в області медицини, політики, бізнесу, журналістики. За всі роки існування, університет випустив 43 нобелівських лауреатів, іменитих президентів та прем'єр-міністрів по всьому світу.

Структура та специфіка Корнелла

Спочатку, ВНЗ складався з одного головного кампусу — Морилл Холла, в якому у перший рік існування навчалося 412 студентів. Сьогодні, університет являє собою 14 коледжів/шкіл-факультетів, налічує 628 будинків та займає площу у 800 га. Три основних корпуси, які мають медичний напрямок, знаходяться у Нью-Йорку, Ітаці, Досі, додаткові кампуси розташовуються у Женеві, Вашингтоні, Римі.На 2018 рік у ВНЗ навчається 21432 студентів, з них 19% іноземців. Корнельський штат викладачів складається з 2688 академічних співробітників. Оскільки Корнелл входить до Ліги Плюща, на його території дуже розвинена спортивна система установ, що допомагає студентам розвиватися у баскетболі, гольфі, хокеї, бейсболі, поло, важкій/легкій атлетиці, плаванні, тенісі.

Крім спорту, учням надається можливість вибрати собі хобі до душі з інших 1000 студентських організацій — театральних гуртків, груп з журналістики, мозкового штурму, музичних будинків, релігійних об'єднань, клубу любителів вина. Університетське життя студентів наповнене різними святами, змаганнями, традиціями, повір'ями. Одними з визначних подій Корнелла є Dragon Day — парад, який закінчується спалюванням дракона, спорудженого студентами-архітекторами, та Slope Day — свято, що свідчить про останній день навчання у семестрі.

ФАКУЛЬТЕТИ ТА ВАРТІСТЬ НАВЧАННЯ В CORNELL UNIVERSITY

Система управління освітою Корнельського університету вирізняється яскраво вираженою децентралізацією. Тому, кожен коледж/школа має автономію у розробці навчальних програм, фінансуванні, політиці, студентських традиціях. У даний час, університет пропонує навчання за такими напрямками, як:

— Архітектура

— Медицина

Фінанси та бухоблік

Юриспруденція та право

— Бізнес та менеджмент

— Економіка

— Арт та дизайн

— Соціальні науки

— Міжнародні відносини та політика

— Гуманітарні науки

— IT-спеціальності

— Природні/точні науки

Медіа/комунікація

— Біологія

На сьогодні, найбільш популярні спеціальності для студентів — це інженерна справа, біологія/біомедицина, бізнес та маркетинг. Вартість одного року навчання залежить від спеціальності та ступеня освіти. Для студентів бакалаврату ціна коливається від 20000 до 53000$ за рік, для студентів магістратури та аспірантури — від 21000 до 35000$. Також, всім охочим вчитися у Корнельському ВНЗ, необхідно урахувати витрати на проживання, які становлять 7500-9000$ на рік у залежності від виду резиденції, та на харчування. Корнелльська їдальня входить до 10-ки найкращих у США. Студенти можуть придбати річний обідній абонемент за 950$ на різні види меню або харчуватися самостійно.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що Корнельський університет є елітарним та багатопрофільним вищим навчальним закладом, який входить до рейтингу 100 кращих ВНЗ світу за версією Times Higher Education-QS. Диплом, отриманий у ньому, високо цінується на міжнародному ринку праці. Корнелл став першопрохідцем у присудженні ступеня з журналістики, викладанні мов Далекого Сходу, заснуванні медичної школи. Оскільки навчання у Cornell University вважається дуже дорогим та відсоток вступу досить низький, фахівці з UP-STUDY рекомендують зупинити свій вибір на здобутті вищої освіти в Європі та вступити на цікаву для Вас спеціальність до кращих ВНЗ Польщі. Варто звернути увагу, що демократичність у ціновій політиці та легкість у вступі до польських навчальних закладів не впливає на якість отриманої освіти. Багато ВНЗ РП не поступаються американським університетам у рівні викладання, кількості досягнень та професіоналізмі вчителів. Більш детальну інформацію про університети Польщі та процес вступу, Ви можете дізнатися у представників UP-STUDY в одному з 28 офісів Україні.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини