ТОП університетів світу: Вища нормальна школа, Париж (Ecole normale supérieure, Paris). Огляд університету

7133
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Вища нормальна школа, Париж (Ecole normale supérieure, Paris). Огляд університету

Заснована у французькій столиці, Ecole Normale Supérieure de Paris (ENS) розташована в Латинській частини Quartier, в паризькому районі, відомому своєю жвавою атмосферою, барами та бістро.

Вища нормальна (педагогічна) школа Парижа, також відома як Нормаль Віри, Ульм, ENS Париж, l'École або, найчастіше, як ENS зайняла 43-є місце у світі відповідно до рейтингу Quacquarelli Symonds (QS) World University 2019. Головним чином були відзначені наступні дисципліни: математика, філософія, історія, сучасні мови, інформатика та інформаційні системи, фізика та астрономія, статистика та оперативні дослідження, про це свідчить її позиція в рейтингу університетів QS World University by Subject. Заснована у французькій столиці, Ecole Normale Supérieure de Paris (ENS) розташована в Латинській частини Quartier, в паризькому районі, відомому своєю жвавою атмосферою, барами та бістро. ENS — перш за все це дослідницький університет, в якому працюють 800 наукових співробітників та 600 кандидатів наук. Більш ніж 80% студентів ENS переходять на програму PhD.

Історія та особливості Нормаль Віри

Даний вищий навчальний заклад був заснований у 1794 та пережив реорганізацію, проведену Наполеоном. Він складається з двох основних відділів: літературного та наукового. Хотілося б звернути увагу, що тривалий час жінки навчалися в окремому ENS в норвезькій гімназії de jeunes. У 1985 році, після гарячих дебатів, ці два підрозділи були об'єднані в єдине ціле з основним кампусом в історичному місці на вулиці d'Ulm в Парижі. З часів свого створення та до поточного моменту ця школа є джерелом новаторських ідей, які сама ж втілює в життя. Всі досягнення прямо або опосередковано пов'язані з наукою. Величезне визнання не тільки у Франції, але й у всьому світі отримав факультет філософії, на якому навчалися великі французькі уми 20-го століття, серед них варто відзначити Мішеля Фуко та Жака Дерріда.

Виявляючи високий рівень дослідницької активності, вища нормальна школа працює над міждисциплінарними проектами, а також має безліч наукових досягнень в напрямку точних наук, особливо в математиці та фізиці, що призвело до значного показника цитованості в науковому середовищі та засобах масової інформації.

Вимоги до кандидатів та вартість навчання у Ecole normale

Цей освітній заклад є досить виборчим, з усіх поданих заявок від кандидатів на навчання, тільки 8% стають студентами. Процес вступу відрізняється високим рівнем вимог як до резидентів країни, так і до іноземних абітурієнтів та має на увазі надання:

— мінімум 2 роки навчання у вищому навчальному закладі або проходження спеціальних курсів prepa. Безсумнівно, навчання на підготовчих курсах значно збільшує ймовірність зарахування. Для іноземців можливість стати студентом Еколь Нормаль стане вище, якщо провчитися кілька років в іноземному ВНЗ (наприклад університетах Польщі) та здобути перемогу у спеціальному конкурсі;

— документів про попередню освіту, а також шкільний атестат — ці дані повинні бути перекладені на французьку або англійську мову, дотримуючись всіх правил;

— мотиваційних листів та рекомендацій;

— сертифіката, що підтверджує знання однієї з двох можливих мов для навчання (англійська або французька).

Залежно від обраної спеціальності, необхідно скласти відповідний іспит. Вартість навчання не перевищує 2000 євро в рік, але додаткові витрати будуть куди вище. Оскільки дуже складно вступити в цю вищу школу, а також є багато особливостей, які можуть перешкоджати комфортному навчанню іноземців в ній, кваліфіковані представники UP-STUDY радять зупинити вибір на установах вищої освіти Республіки Польща, де подібні бар'єри зведені до нуля.

Отже, ENS Париж — цікава освітня установа, яка активно займається дослідницькою діяльністю. Студенти мають доступ до великих бібліотек, комфортних лабораторій та аудиторій, де вони не тільки навчаються, а й займаються науковою діяльністю. На жаль, вибірковість ВНЗ не дозволяє там вчитися всім охочим, але радує те, що йому можна знайти безліч гідних альтернатив.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини