ТОП університетів світу University of Cambridge (Кембриджський університет). Огляд університету

10489
Facebook Twitter
ТОП університетів світу University of Cambridge (Кембриджський університет). Огляд університету

У всьому світі, Великобританська система освіти вважається еталоном якості. Кембриджський університет є одним з найстаріших та дорогих вищих навчальних закладів Європи.

У всьому світі, Великобританська система освіти вважається еталоном якості. Кембриджський університет є одним з найстаріших та дорогих вищих навчальних закладів Європи зі строгими стандартами навчання та багатовіковими традиціями. У відомих міжнародних рейтингах найкращих університетів планети, Кембридж завжди займає провідні позиції, як за загальними показниками, так і за окремими напрямами. Кембриджський ВНЗ був заснований в Сполученому Королівстві Великобританії в 1209 році вченими, які були змушені піти з Оксфорда через конфлікт, що почався через співучасть одного студента у вбивстві мешканки міста. До 1214 року засновниками були складені університетські правила та закони, які діють до цього дня та не суперечать конституції Великобританії.

Структура та особливості університету

Спочатку, ВНЗ являв собою один коледж — Пітерхаус, заснований єпископом Хуго де Балшах, де викладалися крім теології, ще математика, логіка, філософія. Сьогодні, Кембридж — це окреме наукове містечко з 100 відділеннями різного напрямку та 31 коледжами зі своїми правилами, гендерними, віковими відмінностями. Кембриджські навчальні установи мають свої гуртожитки, нерухомість, бібліотеки, церкви з хором та органом. До того ж, студентський відпочинок також відрізняється в залежності від коледжу. У кожному з них існують такі профілі за інтересами, як музичні гуртки, літературні/археологічні групи, спортивні об'єднання, ігрові клуби.

Найпопулярнішим видом спорту в університеті вважається веслування. Змагання з нього проводяться між коледжами та один раз на рік з одвічним конкурентом, як в спорті, так і в навчанні — Оксфордським університетом.

На території ВНЗ розташовано 114 бібліотек, 8 музеїв, обсерваторія, Ботанічний, Зоологічний сад. Крім іншого, в коледжі Квінса всі охочі можуть подивитися старовинний сонячно-місячний циферблат, виготовлений в 17 столітті. На даний момент, в університеті навчається 18977 студентів, з яких 34% іноземних громадян.

Факультети University of Cambridge

Кембридж є державним вищим навчальним закладом колегіального типу, який складається з департаментів, коледжів та факультетів. Програма навчання університету охоплює 430 спеціальностей. Факультети куруються Генеральним правлінням та мають такі основні напрямки:

— Біологічні науки

Гуманітарні та соціальні науки

— Клінічна медицина

— Мистецтво та гуманітарні науки

— Сучасні технології

— Фізичні науки

ВНЗ, за час свого існування, випустив 88 нобелівських лауреатів, відомих вчених та політичних діячів.

Вартість навчання в Кембриджському університеті

Як відомо, даний вищий навчальний заклад є одним з найбільш дорогих у всьому світі. Залежно від напрямку освіти, типу ступеня, ціна за навчання змінюється. Менш затратні вважаються гуманітарні спеціальності, які обійдуться Вам в $20,870. Дорожче для студентів будуть технічні та економічні спеціальності — $25,045-$34,784. Найдорожчим напрямком залишається медицина, вартість якої становить приблизно $48,700 за рік навчання. Але завдяки фінансовим фондам, стипендіальним програмам та грандам, у студентів є можливість отримати часткове або повне фінансування на навчання/проживання в Кембриджі. Крім вартості за навчання, необхідно буде врахувати витрати на проживання в гуртожитку, проїзд, придбання форми, канцелярії, харчування, навчальні посібники.

На основі отриманої інформації, ми можемо зробити висновки, що Кембридж є елітним ВНЗ Європи з консервативними поглядами та строгим дотриманням традицій. Також, Кембридж відомий своїми досягненнями в економічній, науковій, медичній діяльності. Особливу увагу під час вступу приймальна комісія звертає на такі чинники: академічні здібності, потенціал, пристрасть до обраної спеціальності, незалежність судження. Далеко не кожен іноземний студент може дозволити собі вчитися в Кембриджському університеті. Тому, багато абітурієнтів зупиняють свій вибір на більш доступних у фінансовому плані польських ВНЗ, які не поступаються в якості освіти та кваліфікаційному рівні викладачів. Фахівці з UP-STUDY проконсультують Вас у виборі кращого вищого навчального закладу Польщі та у візових питаннях. Крім того, вони допоможуть оформити необхідні документи при процедурі вступу та забезпечать місцем проживання, під час навчання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини