Гуманітарні факультети. Огляд польських університетів з гуманітарними спеціальностями

9003
Facebook Twitter
Гуманітарні факультети. Огляд польських університетів з гуманітарними спеціальностями

У даній статті ми розглянемо польські університети, які мають гуманітарний факультет, тому, вона буде пізнавальною для всіх тих, кого цікавить цей напрям.

Обирати гуманітарні факультети варто тільки тим абітурієнтом, які мають відповідний склад розуму. В іншому випадку, студенти ризикують нудьгувати на парах та не реалізувати себе в обраному напрямку, адже не відчуватимуть зацікавленість та свій потенціал. Всі гуманітарні факультети спеціалізуються на вивченні людини та її життєдіяльності, але мають багато напрямків. Гуманітарні професії мають невисокий рейтинг, але, тим не менш, фахівці даного напрямку не відчувають нестачі в робочих місцях. Гуманітарні науки дуже важливі, тому, деякі дисципліни читаються на першому курсі, практично, усіх спеціальностей. Це допомагає молодим людям зрозуміти, хто вони насправді, що їх хвилює та може мотивувати, знайти своє місце в житті та суспільстві. У даній статті ми розглянемо польські університети, які мають гуманітарний факультет, тому, вона буде пізнавальною для всіх тих, кого цікавить цей напрям.

Вищі навчальні заклади Республіки Польща з гуманітарним факультетом

З повної бази в майже 500 установ вищої освіти Польщі, цей факультет присутній як в державних, так і в приватних ВНЗ. Відрізняються вони лише списком спеціальностей та вартістю навчального року, оскільки, кількість годин та перелік предметів регламентується Міністерством науки та вищої освіти Польщі. Чисто гуманітарних ВНЗ не так багато, адже професії не настільки прибуткові, як, наприклад, бізнес-напрямки. Тому, в основному, в широкопрофільних освітніх структурах відкривають відповідний факультет. У державних ВНЗ, вартість року навчання польською мовою становить 1700-2200 євро. У приватних установах ситуація набагато сприятливіша, тим більше, що якість на належному рівні. Фахівці UP-STUDY рекомендують розглянути більш детально найперспективніші вищі заклади з гуманітарним факультетом:

1. Академія Громадських Наук у Варшаві (Społeczna Akademia Nauk w Warszawie). Вартість навчання на бакалавраті обійдеться в 1095-1167 євро. ВНЗ має високі рейтинги, а також, користується величезною популярністю серед польського населення.

2. Університет Психології та гуманітарних наук у Варшаві (Szkoła Wyższa Psychologii Społeczne). Доступна вартість навчання поєднується з його високою якістю. Вартість на бакалавраті становить тисячу сімсот двадцять вісім євро.

3. Університет Бізнесу та Адміністрації в Любліні (Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji). Широкий вибір спеціальностей, індивідуальний підхід до кожного учня, низька вартість та висока якість — це все те, що може надати цей навчальний заклад. Плата за навчання на бакалавра становить 786 євро.

Перспективи після закінчення університету?

Для того, щоб отримати максимум можливостей, після навчання, потрібно дотримуватися деяких умов: приділяти достатньо часу навчанню, брати участь в програмах міжнародного обміну студентами. Також, буде корисний досвід роботи, під час навчання, адже він принесе навички взаємодії в трудовому європейському колективі та допоможе знайти нових корисних друзів. Дуже важливо для іноземного студента, яка форма власності у ВНЗ. Оскільки, державні навчальні структури просувають в першу чергу резидентів країни, іноземному випускнику буде дуже складно знайти роботу в Польщі, маючи диплом держ.університету. В такому випадку, радимо вибрати приватні університети, адже, завдяки налагодженим контактам з іноземними роботодавцями, вони допомагають своїм випускникам влаштуватися в компанії міжнародного рівня.

Отже, вибрати гуманітарний напрям варто лише тим абітурієнтам, які відчувають в цьому своє покликання. Вивчення гуманітарних наук на першому курсі більшості спеціальностей, допомагає студентам вибрати правильний шлях та сформуватися як особистість. Хоча, останнім часом, досить дискредитують та применшують значення гуманітарних наук, потрібно розуміти, що вони дуже важливі. Тому, у багатьох польських університетах є гуманітарний факультет, навчатися на якому можна як польською, так і англійською мовою.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини