ТОП університетів світу: Університет Женеви (University of Geneva). Огляд університету

8777
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Університет Женеви (University of Geneva). Огляд університету

Женевський університет (EUG) вважається однією зі 100 кращих освітніх структур світу та, відповідно до рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019, він займає почесне 98-е місце.

Спочатку, дана структура вищої освіти була заснована як богословська семінарія та юридична школа у 1959 році.

Женевський університет (EUG) вважається однією зі 100 кращих освітніх структур світу та, відповідно до рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019, він займає почесне 98-е місце.

Третій за величиною, а також за кількістю учнів, котрі навчаються у Швейцарії, цей ВНЗ є структурою міжнародного значення. Майже 40% студентів університету приїжджають з-за кордону, при чому навчаються не тільки на англомовних програмах, а й на курсах, розроблених місцевою мовою.

Університет розширився на декілька кампусі у Женеві, а також у сусідньому місті Каруж є підрозділи у шести локаціях, де проходять, в основному, лекцийні заняття.

Облаштування та специфіка EUG

Бувши державним науково-дослідним університетом, даний заклад вищої освіти цінується не тільки студентами (локальними та іноземними), але й роботодавцями. Маючи більш ніж 450 років історії, він навчає студентів таким чином, щоб вони виходили на глобальний ринок праці вже повноцінними готовими висококваліфікованими фахівцями. Основною метою свого існування EUG визначає викладання, дослідження та громадські роботи. Університет Женеви є членом Ліги європейських дослідницьких університетів (яка включає такі академічні інститути, як Амстердам, Кембридж, Гейдельберг, Гельсінки та Мілан), Коїмбра та Європейської асоціації університетів.

Як вже раніше згадувалося, дана швейцарська навчальна структура розташована у декількох районах у східній частині міста та у прилеглому місті Каруж, який знаходиться на лівому березі озера Леман та Рона.

Інші будівлі на жаль розташувалися дуже далеко одна від одної, Баттельскі будівлі, наприклад, знаходяться на відстані більш ніж 3 кілометри від Бастіонів. Найстаріша будівля (1559 року) — це Collège Calvin, яка більше не є будівлею університету. Лекції представлені у шести різних основних місцях, Les Бастіони, Uni Dufour, Науки I, II та III, Uni та Uni Pignon, Централізованому університетському кампусі (КМУ) та Баттелі, а також в інших менш важливих місцях (наприклад, частина Секції математики знаходиться на другому та (частково) третьому й шостому поверхах, орендованих університетом в офісній будівлі у Каружі).

Факультети та вартість навчання для іноземців у женевському університеті

Структура Університету Женеви включає факультети та інтерфакультистичні центри. На сьогодні, ВНЗ представлений десятьма факультетами, серед яких: факультети наук, медицини, гуманітарний, юридичний, теологічний, психології та школи освіти, усного та письмового перекладу, в також Факультет Женевської школи економіки та управління (GSEM) та Факультет Женевської школи соціальних наук (G3S). Також, ця освітня структура включає 14 міжфакультетських центів, серед яких варто виділити реформацію, інформатику, енергетичну політику, геронтологію, афективну науку та інші.

На поточний момент плата за навчання як для іноземців, так і для резидентів країни, практично, не відрізняється та становить не менш ніж 1100 євро за рік навчання.

Проте не варто поспішати подавати документи на навчання до EUG, адже додаткові витрати можуть розорити будь-якого середньостатистичного європейця, оскільки становлять не менш ніж 20 тисяч євро на рік. Кваліфіковані фахівці UP-STUDY рекомендують віддати перевагу ВНЗ Польщі, оскільки висока якість в них поєднується з доступною платою, а поточні витрати не суттєво перевищують витрати на Батьківщині.

Підсумовуючи, варто особливо підкреслити, що женевський університет — перспективний швейцарський ВНЗ, в якому навчається велика кількість іноземних студентів. Процес зарахування ґрунтується на попередній успішності. Крім іншого, він надає студентам можливість брати участь у програмах міжнародного обміну та інших проектах, які сприяють їх всебічному розвитку.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини