Гуманітарні факультети у польських університетах. Наскільки перспективний цей напрямок?

7274
Facebook Twitter
Гуманітарні факультети у польських університетах. Наскільки перспективний цей напрямок?

У даній статті ми розглянемо найбільш перспективні ті польські університети з факультетом гуманітарних наук та інші, які надають можливість отримати необхідну спеціальність.

В останні десятки років, молоді люди чомусь стали сприймати гуманітарні професії, як низькооплачуване ремесло, яке вимагає тільки вміння мислити по-філософськи та передбачає наявність лінгвістичних здібностей. Звичайно, це частково правда, та є спеціальності, які більш спрямовані на реалізацію трудового потенціалу у соціальній сфері, але це лише мала частина програм, що існують на факультетах гуманітарних наук або інших факультетах, що мають курси гуманітарної спрямованості. Бажаючи отримати якісний європейський диплом у цьому напрямку, українські абітурієнти віддають перевагу університетам Республіки Польща. У даній статті ми розглянемо найбільш перспективні ті польські університети з факультетом гуманітарних наук та інші, які надають можливість отримати необхідну спеціальність.

Особливості гуманітарного напрямку та популярні професії

Для кращого розуміння суті самого напрямку, що є наукою, яка спеціалізується на людині/людях та її/їх життєдіяльності, варто розглянути, які науки він включає. Основні складові: часткова взаємодія з соціальними науками, лінгвістика, етнографія, культурознавство, філософія, мистецтвознавство, релігієзнавство, антропологія, психологія, історія, когнітивістика. Фахівці даного профілю, у першу чергу навчаються самовираженню, гармонії та розумінню себе, інших людей у процесі взаємодії з ними, інших культур, епох, цілей та місії людства у цілому, а також самого ходу історії.

На сьогодні, найпопулярнішими та високооплачуваними професіями цього напрямку є:

— журналіст;

— синхроніст та перекладач;

— адвокат;

— лікар;

— психолог;

— менеджер вищої ланки.

Польські університети з гуманітарними спеціальностями

Крім профільних університетів, є й ті, які мають як факультет, так і гуманітарні спеціальності. Розглянемо найперспективніші ВНЗ:

1. Академія фінансів та бізнесу Вістула у Варшаві. Наприклад, навчання на журналіста обійдеться у 1200 євро за рік. Інші спеціальності даного напрямку будуть обходитися не більш ніж 1450 євро за рік.

2. Академія суспільних наук у Варшаві, Лодзі та Кракові надає великий вибір потрібних спеціальностей та має більш ніж справедливу річну плату, яка залежить від локації та обраного курсу.

3. Університет Психології та гуманітарних наук у Варшаві, який має підрозділ у Познані. Профільний ВНЗ, що дозволяє вчитися як польською, так і англійською мовою, річна плата знаходиться у діапазоні 1845-4400 євро за рік.

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що не обов'язково вибирати університет даного профілю, адже багато бізнес-ВНЗ мають потрібні гуманітарні спеціальності, які викладають на високому рівні.До слова, студенти, котрі навчаються в Польщі на факультетах гуманітарних наук, отримавши базові знання професій, які також передбачають вміння спілкуватися та доносити інформацію, нерідко знаходять собі підробіток в якості репетитора, менеджера з продажу, оператора колл-центрів та суміжних професій, котрі допомагають набути практичних знань професії.

Підсумовуючи, зауважимо, що цей напрямок не є синонімом низьких заробітних плат та соціальної роботи. Все залежить від обраної спеціальності, а також країни реалізації потенціалу, а ми нагадаємо, що з якісним європейським дипломом можна працевлаштуватися у будь-якій індустріально розвинутій державі. Але, якщо з яких-небудь причин Ви не відчуваєте, що це підходить конкретно Вам, можна завжди вибрати один з напрямків бізнесу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини