ТОП університетів світу: Університет Рупрехт-Карлс Гейдельберг (Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg). Огляд університету

9110
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Університет Рупрехт-Карлс Гейдельберг (Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg). Огляд університету

Згідно з рейтингом Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019, університет Рупрехт-Карлс Гейдельберг займає 68-у позицію.

Бувши самою старовинною освітньою установою на території Німеччини, Гейдельберзький університет входить до числа ста кращих світових ВНЗ.

Німецький державний дослідницький університет Ruprecht-Karls-Universitaet Heidelberg був одним з 100 кращих університетів світу за працевлаштуванням випускників в QS Graduate Rankability 2017, через високий рівень зайнятості випускників (71,1%) та сильну репутацію серед роботодавців.

Згідно з рейтингом Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019, він займає 68-у позицію.

Heidelberg University перевершує інші подібні ВНЗ з кількох предметів, у тому числі: богослів'я, релігійних досліджень, археології, фізики та астрономії, юриспруденції та юридичних досліджень, філософії.

Він має великий вибір факультетів, деякі з них були засновані ще за часів середньовіччя та славляться своєю якістю до сьогодні.

Облаштування та знамениті випускники Гейдельберзького інституту

Як раніше згадувалося, Heidelberg — одна з найстаріших європейських навчальних структур. Він був заснований у 1386 році за вказівкою Папи Урбана VI. Ця установа вищої освіти організована на дванадцяти факультетах та пропонує широкий перелік предметів повного університетського циклу. Всі важливі будови навчальної структури розташувалися у Старому Місті, на правобережжі річки Неккар. Значна частина факультетів, які були створені значно пізніше заснування, відокремилася від основних корпусів та розташувалася у новій частині міста. У головній частині ВНЗ розташована частина факультетів, знаменита бібліотека, яка була заснована ще в епоху Середньовіччя, а також студентське містечко.

ВНЗ є успішним учасником Ініціативи Excellence of Federal Republic (елітний університет), засновником Ліги європейських дослідницьких університетів (LERU) та групи Coimbra. Серед своїх випускників має видатних особистостей: бізнесменів, успішних підприємців, вчених, дослідників, медиків. Особливо хочеться відзначити Макса Вебера — одного з основоположників визнання соціології як самостійної науки, Макса Борна — знаменитого фізика та математика, котрий особливо виділився у напрямку досліджень сфери квантової фізики, та психоаналітика, який був основоположником течії неофрейдизма — Еріха Фромма.

Склад, специфіка вступу та плата за навчання в Університеті Рупрехт-Карлс

На поточний момент, даний навчальний заклад навчає майже 30 тисяч студентів, серед яких 17% — міжнародні учні. Викладацький склад налічує 3751 наукових співробітників, які відповідають займаній посаді та вимогам кваліфікації. Що стосується специфіки вступу, то оскільки школярі Німеччини навчаються 13 років, для придбання середньої освіти, іноземним кандидатам необхідно «компенсувати» цю різницю. У росіян, білорусів та українців є два варіанти: вчитися один рік в німецькій гімназії та після її закінчення вступати до даного ВНЗ, або відучитися на Батьківщині у вищому закладі два роки, а далі, брати участь у вступній кампанії Гейдельберзького університету. Що стосується плати за навчання, оскільки це державний ВНЗ Німеччини, фактична вартість не встановлюється, але є необхідність вносити податки та адміністративні внески.

Фахівці UP-STUDY рекомендують тим студентам, які прагнуть до динамічного навчання та швидкої побудови кар'єри віддати перевагу іншим європейським університетам. Рупрехт-Карлс, крім великих додаткових витрат вимагає втрат декількох років, які потрібно відучитися в освітній установі Батьківщини.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що Ruprecht-Karls-Universität має безліч бар'єрів в процесі вступу іноземців з країн СНД. Але, якщо розглядати його неупереджено, як європейську структуру освіти, то, варто відзначити багату історію та потужні факультети, серед яких медицина та гуманітарні науки. Має багато знаменитих випускників, а думка його вчених цінується в усьому світі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини