Які області досліджень перспективніше вибирати у 2018-2020 році?

6233
Facebook Twitter
Які області досліджень перспективніше вибирати у 2018-2020 році?

Щорічно, тисячі випускників середніх шкіл стикаються з тим, що потрібно вибирати область навчання. Рішення складне, тому що є багато пропозицій, та університети перевершують один одного.


Щорічно, тисячі випускників середніх шкіл стикаються з тим, що потрібно вибирати область навчання. Рішення складне, тому що є багато пропозицій, та університети перевершують один одного, спонукаючи майбутніх студентів вибирати свої спеціальності. Подивіться, що варто вивчати у 2018-2020 році, щоб з більшою ймовірністю знайти роботу.

Що варто вивчати, щоб максимально швидко працевлаштуватися на міжнародній арені?

Кожен випускник середньої школи хоче вибрати область навчання, яка дозволить йому розвивати свої інтереси, але також очікується, що він зможе знайти добре оплачувану роботу. Протягом останніх декількох років найбільш популярні напрямки, в основному, ототожнюються з найбільшими перспективами. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що їх можна розділити на три основні групи. Інженерні спеціальності, пов'язані з точними науками, які пропонуються політехнікою, медичні та курси гуманітарних наук.

До першої групи входять інженерні спеціальності, які забезпечують роботу після завершення першого циклу досліджень (бакалаврату). Найпопулярнішими є будівництво, гірнича справа та геологія, а також управління виробництвом та проектування.

У свою чергу, університети, які надають можливість вивчити їх, — це Вроцлавський технологічний університет, Вроцлавський міжнародний університет логістики та транспорту, Варшавський технологічний університет та Університет науки та технологій AGH у Кракові. Випускники фінансів, логістики та транспорту, економіки або ІТ також мають великі шанси на ринку праці. Згідно з останніми дослідженнями, серед ІТ-фахівців був відзначений особливий дефіцит співробітників. У Польщі, їх не вистачає близько 50 000 чоловік, а в Європейському союзі — 900 000 фахівців. Це пов'язано з дуже швидким розвитком технологій, необхідністю приділити кілька років освіті та отримати досвід роботи у цій області. Коли справа доходить до заробітку, розробники можуть розраховувати на найвищу зарплату, причому навіть працевлаштовуючись на віддаленій основі.

Протягом багатьох років популярною областю дослідження є також медицина. За цим профілем можна знайти стажування або працювати у будь-якій точці світу, а також створити особистий кабінет, відділення або клініку. Остання постанова Міністерства охорони здоров'я РП показує, що найбільший дефіцит лікарів спостерігався, зокрема, у таких областях, як загальна хірургія, внутрішні хвороби, дитяча кардіологія, ортодонтія або психіатрія. Це так звані пріоритетні галузі, та їх вибір гарантує матеріальний достаток, широку локацію працевлаштування та хороші умови праці.

Який курс навчання вибрати, якщо відчуєте себе найкраще у гуманітарних науках?

Найбільш перспективними є область правознавства та дослідження, які пов'язані з малопопулярними або екзотичними мовами, такими як шведська, голландська, фінська, угорська, арабська або китайська. Дізнавшись про дослідження у даному річищі, варто подумати про те, яку іншу область навчання можна об'єднати з цим, наприклад, щоб працювати перекладачем в обраній галузі знань. Варто зауважити, що для фахівців, які на високому рівні володіють однією або кількома мовами, відкриті двері у більшість компаній, попри їх напрямок діяльності.

Підбиваючи підсумки, варто підкреслити, що рішення про те, які дослідження вибрати, належить тільки Вам, хоча не забувайте враховувати не тільки майбутні доходи, а й свої інтереси й уподобання.

Якщо Ви ще не є зареєстрованим кандидатом у вподобаному напрямку, пам'ятайте, що нічого не втрачено, адже багато польських університетів мають додаткові набори. Також враховуйте, що вступити можна на будь-який з двох (зимовий та літній) семестрів, а підібрати ВНЗ та відповідну спеціальність допоможуть наші кваліфіковані фахівці.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини