Навчання в Польщі після 9 класу. Чи варто вступати до технікуму?

11357
Facebook Twitter
Навчання в Польщі після 9 класу. Чи варто вступати до технікуму?

Дана стаття буде корисною для прочитання майбутнім студентам польських освітніх установ, та їх батькам, бо розглядає всі перспективи навчання в технікумах, а також їх доцільність.

Те, що навчання в Республіці Польща, одне з найдоступніших в Європі, та й у світі, вже давно ні для кого не секрет. Але, чи знаєте Ви, що є можливість вступити не тільки в польські вищі навчальні заклади, не підтверджуючи свій атестат додатковими комісіями, або без того, щоб відучитися в рідній країні 1-2 курси, а почати навчання відразу після закінчення дев'ятого класу? Дійсно, на поточний момент, є шанс вступити до технікуму або коледжу Польщі, після закінчення 9, або 10 років школи, та отримати диплом про повну загальну середню технічну освіту. Дана стаття буде корисною для прочитання майбутнім студентам польських освітніх установ, та їх батькам, бо розглядає всі перспективи навчання в технікумах, а також їх доцільність.

Чи розумно вступати після 9 класу? Переваги і недоліки

Тільки правильно розставивши пріоритети, а, також, зваживши всі за та проти, можна прийняти вірне рішення. Позитивним є те, що можна швидше адаптуватися до європейського суспільства, мови, та інтернаціонального колективу, якщо Ви вже досить самостійна та сильна особистість. Також, як свідчать рекламні пости, навчання в польських технікумах та коледжах — безкоштовне. Навіть до цього, на перший погляд, позитивного пункту є застереження. За страховку на рік треба заплатити 400 євро (по двісті за медичну та від нещасних випадків). Купити канцелярські матеріали та навчальні посібники — €200. За десять навчальних місяців, проживання та триразове харчування обійдеться в €2000. Тепер уже безкоштовне навчання таким не виглядає. До того ж, після закінчення, Ви отримаєте диплом про повну загальну середню спеціальну освіту, після чого, все одно доведеться доучуватися в ВНЗ, бо престижну роботу з таким дипломом знайти не вдасться.

Як правильно організувати навчальний процес?

Ми б порадили Вам не поспішати. Для початку, завершити середню освіту на батьківщині, спокійно вивчити мову, а, далі — поступайте до вищих навчальних закладів Польщі, в яких, до речі, можна вчитися не тільки безкоштовно, але й отримувати стипендію, яка покриє всі, або частково поточні витрати. Наприклад, інститути у Варшаві пропонують безліч грантів, в конкурсах на які, можуть взяти участь й українські абітурієнти. Також, компанія UP-STUDY пропонує безкоштовні мовні курси, та ексклюзивні знижки в кращих рейтингових університетах Польщі. Для отримання повного спектра послуг звертай в наші представництва, кваліфіковані фахівці знайдуть варіант, який підходить саме Вам.

На що звертати увагу, вибираючи польський ВНЗ?

По-перше, дуже важлива локація. Чим ближче університет до Заходу, тим перспективніше навчання в ньому, наприклад, Університет Бізнесу у Вроцлаві, який має високий рейтинг, а також відмінні показники швидкого працевлаштування своїх випускників в міжнародні компанії. По-друге, важливий рейтинг ВНЗ, ще однією рейтинговою є Академія Фінансів і Бізнесу Вістула в столиці. Крім цього, вона має ідеальне співвідношення ціни/якості, і великий вибір факультетів. Ну, і обов'язково повинна бути обернено пропорційна залежність між ціною і якістю. Лояльна вартість навчання повинна передбачати високоякісний європейський диплом.

Отже, вступ після 9 класу, звичайно цікавий варіант, але краще не поспішати. Треба опанувати середньою освітою в Україні, і тоді, з повним ентузіазмом та силами, вступати до польських ВНЗ. Через те, що вища освіта — це запорука гарного та перспективного майбутнього, треба підходити до неї відповідально та обдумано, щоб не нести зайвих витрат грошей та часу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини