ТОП університетів світу: Університет Північної Кароліни, Чапел-Хілл (University of North Carolina, Chapel Hill). Огляд університету

9697
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Університет Північної Кароліни, Чапел-Хілл (University of North Carolina, Chapel Hill). Огляд університету

Університет Північної Кароліни, Чапел-Хілл, є державним дослідницьким університетом у Північній Кароліні в США. В рейтингу університетів QS World 2019 він займає 80-е місце у світі.

Університет Північної Кароліни, Чапел-Хілл (UNC, UNC Chapel Hill, Університет Північної Кароліни, або просто Кароліна), є державним дослідницьким університетом у Північній Кароліні в США. Даний навчальний заклад є одним з 17-ти кампусів університету Північної Кароліни. Хоча він був зафрахтований у 1789 році, двері для своїх перших студентів він відкрив у 1795 році. UNC пропонує досить широкий вибір програм навчання.

Його кампус займає велику територію, на якій будівлі розміщені таким чином, щоб надавати максимум зручностей у переміщенні.

З середини 50-х років, ВНЗ відкрив власну лікарню, яка успішно функціонує та з кожним роком нарощує свій потенціал.

Позиції UNC Chapel Hill у рейтингах:

  • 80-е місце у світі в рейтингу університетів QS World 2019.
  • Входить до числа 150 кращих університетів в Quacquarelli Symond (QS) Graduate Rankability 2018.
  • 12-е місце у світі зі стоматології у рейтингу QS World University з теми.
  • 14-е місце у світі з сестринської справи у рейтингу Світового університету QS з теми.
  • 23-е місце у світі з соціології у рейтингу Світового університету QS з теми.
  • 16-е місце у світі з фармації та фармакології у рейтингу QS World University з теми.
  • 24-е місце у світі з філософії у QS World University Rankings by Subject.

Інфраструктура та особливості Кароліни

Як вже раніше згадувалося, UNC є одним з 17 кампусів, а саме цей, який розташований у Чапел-Хілл займає площу у майже 730 акрів, тим самим охоплюючи Морхед-Планетарій та велика кількість магазинів та крамничок, розташованих на Франклін-стріт. Крім того, що у студентів є всі умови для того, щоб розвиватися як професіонал обраного напрямку, учні UNC Chapel Hill мають можливість взяти участь у більш ніж 500 офіційно визнаних студентських організаціях. До слова, студентська газета The Daily Tar Heel виграла національні нагороди за колезьким засобом масової інформації. Північна Кароліна є одним з членів чартеру Атлантичного узбережжя, створеного 14 червня 1953 року. Даний навчальний заклад домігся великих успіхів у спорті, особливо в чоловічому баскетболі, жіночому футболі та жіночому польовому хокеї, та продовжує радувати вболівальників своїми результатами.

Програми навчання та плата за освітній рік

Університет Північної Кароліни пропонує 71 ступінь бакалавра, майже 110 магістерських напрямків та 75 курсів докторантури. На поточний момент ВНЗ навчає понад 30 тисяч студентів, які прибули з усіх 100 графств Північної Кароліни, а також інших Штатів Америки та інших 50 держав світу. Варто зауважити, що процес зарахування кандидатів у Чапел-Хілл в даному університеті є самим виборчим відповідно до US News [&] World Report. Як і в інших американський освітніх установах, навчальний рік розділений на два семестри, які закінчуються перевіркою знань. Що стосується вартості навчання, то її навряд чи можна назвати доступною, принаймні для нерезидентів країни, адже вона становить 33650 доларів за рік навчання на бакалавраті. Як підказують фахівці UP-STUDY, абітурієнтам з України або країн СНД, а також більшості інших європейців, краще придивитися до країн, ВНЗ яких пропонують високий рівень якості за доступною вартістю.

Отже, UNC Chapel Hill — ВНЗ з хорошою репутацією та комфортними умовами навчання. Студенти мають доступ не тільки до добре оснащених аудиторій та лабораторій, а й до дослідницьких відділів, бібліотек, а також спортивних залів та кортів. Проте, для багатьох іноземців, втім, як і для американців, плата за навчальний рік може стати великою перешкодою перед вибором ВНЗ. Але, засмучуватися не варто, адже він має безліч гідних альтернатив.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини